AK Parti'ye 'kitap' göndermesi

AK Parti'ye 'kitap' göndermesi

'Bu ülkede kitap okumak bir suçtu, şimdi kitap yazmak suç oldu'

Habertürk'te yayınlanan Haber Sahası adlı programa konuk olan CHP grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili AK Parti'ye göndermede bulundu.  

69 günlük bir aradan sonra TBMM yeni yasama dönemi bugün düzenlenen bir törenle açılıyor. Haber Sahası adlı programda bir konuşma yapan Muharrem İnce, yeni yasama yılına dair yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'a göndermelerde bulundu. 

BAŞBAKAN MEYDAN MEYDAN DOLAŞTI

Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi meydan meydan gezerek '12 Eylül'le hesaplaşıyoruz' dediğini söyleyen İnce, "Başbakan yaptığı konuşmalarda birçok yenilikten bahsetti, neymiş bakalım bunlar hep birlikte görecez, yeni yasama yılında bunların takipçisi olacaz" dedi. Anayasa değişikliğine milletin 'evet' dediğini söyleyen İnce, şimdi kamudaki 53 bin özürlü kadrosu dolacak mı? Milli Eğitim Bakanlığın'da 30 bin öğretmen aile parçalanmış durumda bunlar ne olacak hep birlikte görecez" dedi.

KİTAP OKUMAK SUÇ OLDU BU ÜLKEDE

Türkiye'nin bir korku imparatorluğu haline geldiğini söyleyen Muharrem İnce, "Önceden kitap okuyanlar gözaltına alınırdı. Kitap bir suç aleti gibi gösterilirdi, kitap okumak bir suçtu, şimdi ise kitap yazmak bir suç oldu bu ülkede" dedi. İnce, AK Parti, 8 yıldır sürdürdüğü baskıcı uzlaşmaz üslunubu bu yeni dönemde de sürdürecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz şeklinde konuştu.





 
 

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile