Ülkelerindeki Olaylardan Kaçan Suriyeliler İçin Osmaniye'de Çadırkent Kurulması Çalışmaları Devam Ediyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ilde kurulacak 2 bin çadırlık çadırkentte 10 bin Suriyeli'nin misafir edileceğini söyledi.

Cerrah, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler için Cevdetiye beldesinde yapımı devam eden çadırkentte incelemelerde bulundu.

Cerrah, burada yaptığı açıklamada, 249 dönüm arazi üzerine kurulacak çadırkent için çalışmalara 9 Ağustos'ta başlandığını anımsattı.

Çadırkentin 5 mahalleden oluşacağını belirten Cerrah, ''Kurulacak 2 bin çadırda 10 bin kişiyi misafir edeceğiz. Aileleri birey sayısına göre büyük ya da küçük çadırlara yerleştireceğiz'' dedi.

Cerrah, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çadırkent kurduklarını ifade ederek, elektrik, su ve kanalizasyon döşeme çalışmalarının devam ettiğini, günde 240-300 civarında çadır kurduklarını ve çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi.

Çadırkentin 1 Eylüle kadar tamamlanmasını planladıklarını anlatan Cerrah, şu anda Osmaniye'de bin 491 Suriyelinin bulunduğunu bildirdi.

Cerrah, çadır kentin Suriyeliler memleketlerine döndükten sonra da doğal afet durumlarında kullanılabilmesi için muhafaza edileceğini kaydetti.

Muhabir: Tuğba Temir-Ümit Kahrıman / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Şükran Yücel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile