'Ülkem İçin Kan Veriyorum' Kampanyasında Koç Holding Çalışanları 21 Bin 215 Ünite Kan Bağışında Bulundu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Kızılayı işbirliği ile 4 ay önce başlatılan "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasında Koç Holding çalışanları ve bayilerinin 21 bin 215 ünite kan bağışında bulunduğunu ifade etti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Kızılayı işbirliği ile 4 ay önce başlatılan "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasında Koç Holding çalışanları ve bayilerinin 21 bin 215 ünite kan bağışında bulunduğunu ifade etti.
Koç Holding'in Türk Kızılayı işbirliğinde düzenlediği "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasına ilişkin gelişmelerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Mustafa Koç, 31 Mayıs'ta başlatılan kampanyanın ilk etabında Türk Kızılayı tarafından tüm çalışanlara kan bağışı konusunda eğitimler verildiğini, ardından da çalışanlar ve bayilerin kan bağışında bulunduklarını söyledi.
Kızılay'ın bu güne kadarki en büyük kan bağışı kampanyasına imza attıklarını ifade eden Koç, "Ülkemizdeki düzenli kan bağışçı sayısını artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu kampanya ile 31 Mayıs-30 Eylül arasındaki 4 aylık dönemde, çalışanlarımız ve bayilerimiz 21 bin 215 ünite kan bağışladı. Önümüzdeki dönemde bu kampanyayı herkesin katılımına açıyoruz" dedi.
"Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasının ikinci etabında illerde bayileri tarafından yürütülen kampanyayı kamuoyuna açacaklarını belirten Koç, tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırdı.
Toplantıda konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, ilk defa Türkiye'de kendilerini yönlendiren bir grupla karşılaştıklarını söyledi.
Küçükali, "Bizim raporlamamız gereken haftalık kan alımlarını bizden önce raporlayarak bize gönderdiler. Bizde arkadaşlarımızla toplantı yaparak buradaki eksiklerimizi gördük. İkincisi husus ise, ülkemizde kan konusunda ciddi sıkıntılar azalıyor. Böyle büyük kuruluşların bu işi sahiplenmesi ve düzenli hale getirmesi ülkemizdeki sıkıntıları azaltıyor'' diye konuştu.
Kan bağışı konusunda Ramazan ayında sıkıntı yaşandığını belirten Küçükali, "Çünkü oruçlu iken kan vermenin orucu zedeleyeceği hususunda endişeler var. Biz 2007 yılında 38 bin 560 ünite kan almışız ramazan ayında. 2008'de 47 bine çıkmışız* 2009'da büyük kampanya yapmışız ve 58 bin 873'e varmışız ama 2010 yılında sadece Koç grubu ile kampanya yapmışız ve 61 bin 271'e çıkmışız. Ramazan ayları önemli. Şimdi Eylül ayında 82 bin 730 kan toplamışız. Yani Ramazan da insanların çekincelerini gösteren ciddi bir
tablodur bu" dedi.
Ekim ayında 13 günde 46 bin 455 ünite kan topladıklarını belirten Küçükali, hedefin 93 bin olduğunu da sözlerine ekledi.
Küçükali, 2010 yılında 788 bin 673 ünite kan topladıklarını, hedeflerinin de 1 milyon 100 bin ünite kan olduğunu da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kan bağışında bulundu. Daha sonra ise, Küçükali ile Koç, Vehbi Koç'un Kızılay yönetiminde olduğu dönemlerde, modelini çizdiği ve Kızılay tarafından tekrar tasarımlanmış 1938 model ambulansa binerek fotoğraf çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile