Ülkenin Kirmizi Et Ihtiyacinin Bir Kismi Çekerek Ilçesinden Karsilaniyor

Ülkenin Kirmizi Et Ihtiyacinin Bir Kismi Çekerek Ilçesinden Karsilaniyor

Bölgede hayvanciligin gelistirilip tesvik edilmesi ve kurumsal firmalarin kirmizi et ihtiyaçlarini karsilamak için Yozgat’in Çekerek ilçesinde açilan mezbahanede büyükbas hayvan kesimleri devam ediyor.

Tarim ve hayvancilik yönünden oldukça önemli bir potansiyele sahip Yozgat’in Çekerek ilçesinde mezbahanede yillik kesilen 30 bin büyükbas hayvan, ilçe ekonomisine katki sagliyor. Bölgedeki hayvanciligi ve kirmizi et potansiyelini artirmak için ilçeye kurulan mezbahanede kesilen büyükbas hayvanlar hem besicilere hem de ilçe halkina katma deger katiyor. Bölgesel Mezbahane Projesi, Çekerek Havzasi Rehabilitasyon Projesiyle entegre edildiginde üretim ve katma deger üst seviyelere ulasacak. Ilçede mezbahanede kesilen büyükbas hayvanlarin etleri, ülke genelindeki kurumsal zincir magazalara özenle dagitimi yapiliyor.

“Ilçeye ve ülke ekonomisine katki saglayacak”

Mezbahanenin ilçeye kazandirilmasinda büyük rol oynayan Çekerek Belediye Baskani Eyyüp Çakir yaptigi açiklamada, “Sirketimizle yaptigimiz sözlesmeye istinaden Çekerek bölgemizde yetistirilen besi hayvanlarinin kesimlerine basladik. Bu çalisma bölgemize hayirli olsun. Bu projenin istedigimiz seviyeye ulasmasiyla bölgemizde hayvancilik çok daha üst seviyelere gelecek. Besicilerimiz yetistirdikleri hayvanlarini ilçemizde keserek ilçe disina gidip masraf yapmaktan kurtulacak. Burada yetistirdikleri hayvanlari ilçemizde keserek ayrica kazanç elde edecekler. Bu projemizin 2024 yilinda hayata geçecek olan Çekerek Havzasi Rehabilitasyon Projesiyle çok daha üst seviyelere çikmasini umut ediyorum. Bu projemizin bölgemizdeki hayvanciligi ayaga kaldiracagini düsünüyorum. Ilçemize ve ülke ekonomisine insallah katki saglayacaktir.” dedi.

“Üretici olarak memnunuz”

Büyükbas hayvanlarini kesim için mezbahaneye getirdigini belirten besici Osman Yücel ise “Bu tesisi buraya yaptiranlara tesekkür ediyoruz, kesimlerden çok memnunuz. Bu tesis burada oldukça bizler hem üretime daha fazla önem veririz hem de güzel isler yapariz.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile