Ülker, 2012 Yılında Faaliyet Kârını Yüzde 78,9 Artırdı

Ülker, 2012 Yılında Faaliyet Kârını Yüzde 78,9 Artırdı

Türkiye’nin en büyük gıda şirketi Ülker, 2012 yılında satış gelirlerini yüzde 30,8 artırarak 2 milyar 341 milyon liraya ulaştırdı.

2011 yılında 112,9 milyon lira faaliyet kârı elde eden şirketin 2012 yılsonu itibariyle faaliyet karı ise, 202 milyon lira olarak gerçekleşti. Ülker, 2012 yılı konsolide mali tablolarını açıkladı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, 2012 yılı konsolide cirosunu 2 milyar 341 milyon liraya ulaştırdı. 2011’in aynı döneminde 1 milyar 789 milyon lira ciro elde eden şirket, cirosunu yüzde 30,8 artırmış oldu. Ülker, 2011 yılının Ağustos ayında bisküvi, çikolata ve kek operasyonlarını tek çatı altında toplama kararı aldığını açıklamış, yılsonu itibariyle de bu çalışmayı tamamlamıştı.

Ülker’in bilançosundaki olumlu değişikliğin ana nedenleri şöyle sıralandı: "- Ana faaliyet konularına odaklanarak bisküvi, kek ve çikolata faaliyetlerinde daha yüksek satış hacmine ve gelir artışına ulaştı ve operasyonel karlılığını arttırdı.

- Ülker ürünlerinin dağıtım kanalları üzerinde gerçekleştirilen yeniden yapılanma da karlılığa pozitif katkı sağladı. Dağıtımda geleneksel kanalla modern kanalın ayrılması ve distribütör sayısının 235’ten 103’e çekilmesi daha güçlü ve etkin bir dağıtım ağının ortaya çıkmasını sağladı.

- Ürün çeşitliliğinin yeniden gözden geçirilmesi, daha güçlü ürünlere odaklanmasının ardından bu ürünlere yönelik pazarlama faaliyetleri, şirketin mali tablolarına olumlu katkı sağlayan bir diğer unsur oldu.

- Operasyonel mükemmellik çalışmaları çerçevesinde ürün çeşitliliğinde gerçekleştirilen optimizasyon ve üretim hattı optimizasyonu çalışmaları sayesinde maliyet düşürücü ve ürün kalitesini arttıran projeler gerçekleştirdi".

Bu çalışmaların ardından Ülker’in 2012 yılındaki faaliyet karı yüzde78,9 gibi önemli bir artış göstererek 112,9 milyon liradan 202 milyon liraya yükseldi. Şirketin 2012 net dönem karı ise 195,6 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, 2011 yılında 60,7 milyon lira kar etmiş ve buna ek olarak portföyündeki BİM hisselerinin satışı nedeniyle bilançosuna tek sefere mahsus 609,6 milyon lira net dönem karı yazılmıştı. BİM hisse satışları dışarıda tutulduğunda, 2012 net dönem karında çok ciddi bir artış olduğu dikkat çekiyor.

“YENİDEN YAPILANMA ŞİRKETİN GERÇEK POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARDI” Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’nin kalkınma konusunda yakalamış olduğu ivme 2012 yılında da devam etmiştir. Türkiye’deki iyileşme ile birlikte Dünya ekonomisinin 2012 yılında daha dengeli bir hale gelmesi ülkemizdeki Gıda ve içecek sektörüne de pozitif yansımıştır. Bu gelişmeler ışığında 2013 yılında da çift haneli büyüme rakamlarına ulaşacağımızı ön görmekteyiz. Açıkladığımız 2012 sonuçları Ülker’in 2011 yılında başlamış olduğu yeniden yapılanma çalışmaları ve önceliklerinin tespitinin ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir. Müşteri odaklı, daha rekabetçi, daha verimli, daha yenilikçi yapımız ve iş anlayışımızın, iş sonuçlarımıza daha fazla yansıtacak bir odaklanma ile önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir karlı büyüme trendimiz devam edecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile