Ulu Önder Atatürk Edirne’de Anıldı

Ulu Önder Atatürk Edirne’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Edirne’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Edirne Valiliği tarafından düzenlenen anma programı ilk olarak Atatürk Anıtı’nda başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Edirne Belediye Başkanlığı ve çeşitli kurum ve kuruluşlar Ata huzuruna çelenk sundu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de hayat durdu.

Törene katılanların yanı sıra genci yaşlısı vatandaşlar da Ulu Önder için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra oluşturulan kortej eşliğinde Edirne Belediyesi Başkanlığı binasında bulunan Atatürk Odası’na gidildi. Protokol üyeleri, Atatürk’ün Edirne’ye Cumhurbaşkanı sıfatıyla geldiği 21 Aralık 1930 tarihinde kaldığı odayı ziyaret ederek Atatürk’ü andı. Vali Hasan Duruer daha sonra Atatürk Odası’nda bulunan Anı Defteri’ne günün anlam ve önemine ilişkin bir yazı yazdı.

Edirneliler de 10 Kasım’da Edirne Belediye Başkanlığı binasında bulunan Atatürk Odası’na akın etti. Genci yaşlısı yüzlerce Edirneli, Ulu Önder’in kaldığı yatağa karanfil bıraktı.

Ata’yı anma programı daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerini n düzenlediği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra okul öğrencisi Emre Gürkaynak, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Program, lise öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle sona erdi. Programa; Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

Edirne Belediyesi gün boyu, Mustafa Kemal Atatürk’ün orijinal sesinden olan konuşmasını, belediye hoparlörlerinden yayınladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile