Ulu Önder Atatürk Mersin’de Törenle Anıldı

Ulu Önder Atatürk Mersin’de Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında İçel’de düzenlenen törenle anıldı.


İçel’de, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni sabah saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

Törene İçel Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İçel Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Özgür Sanal, CHP İçel Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile ilçe belediye başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Büyükşehir belediye Başkan vekili Sanal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, Balıkçı Barınağı’ndaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.

Anma töreni daha sonra Kültür Merkezi’nde devam etti. İçel Üniversitesi Rektörlüğü, İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İçel Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nce (MDOB) hazırlanan programda, saygı duruşunun ardından MDOB sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İki öğrencinin Atatürk’ü anlatan şiirler okumasıyla devam eden tören, MDOB ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Atatürk’ü Anma” konseri ve müzikli drama sergilemelerinin ardından sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile