Uludag'da Operasyonla Kurtarilan Ayinin Kalça Kemigi Kirilmis

Uludag'da Operasyonla Kurtarilan Ayinin Kalça Kemigi Kirilmis

Bursa-Uludag yolunda araba çarpmasi sonrasi yaralanip mahsur kaldigi dere yatagindan Jandarma ve DKMP ekipleri tarafindan operasyonla kurtarilan ayinin kalça kemiginde parçali kiriklar oldugu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Uludag yolunda araçlarin önüne çikan yarali bir ayi oldugu ihbarinin 112 Acil Çagri Merkezi’ne düsmesinin ardindan harekete geçen Uludag Yigitali Jandarma Karakoluna bagli Asayis timleri, yaptiklari incelemede yarali bir ayinin oldugunu ve ayinin ormanlik alana dogru sürünerek ilerledigini tespit etti. Bunun üzerine Jandarma Çevre Koruma Timi ve Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine haber verildi.

DKMP Bursa Sube Müdürlügü ve jandarma timlerinden olusan aralarinda 3 veteriner hekimin de bulundugu 20 kisilik kurtarma ekibi gece boyu ayiya ulasmaya çalisti.

Sabahin ilk isiklariyla ayinin izini sürmeye devam eden ekipler yarali ayiya Yigitali Mahallesinin yaklasik 2 kilometre üzerinde ormanlik alandaki dere yataginda ulasti. Ekipleri fark eden yarali ayi, arka ayaklarini kullanamamasina ragmen sürünerek dere yatagindan asagiya dogru kaçti. Jandarma ve DKMP ekipleri bunun üzerine sahaya dagilip yarali ayinin önünü keserek daha fazla kaçmasina engel oldu. Ekipler tarafindan kistirilan 2 yasindaki genç ayi, veteriner hekimler tarafindan uyusturucu igne atilarak bayiltildi. Ayinin bulundugu bölgeye inen ekipler, pençelerini ve agiz kismini sargi beziyle sarip ayinin saldirma ihtimaline karsi tedbir aldi. Urgan yardimiyla dere yatagindan Jandarma ve DKMP ekipleri tarafindan yukariya tasinan 100 kiloluk ayi, DKMP ekiplerinin getirdigi kafese konularak araçla Uludag Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü. Görevli veteriner hekimler tarafindan sedye ile içeriye alinan ayinin çekilen röntgeninde kalça kemiginde birden fazla kirigin oldugu belirlendi. Ameliyata alinan ayinin buradaki tedavisinin ardindan Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvani Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülecegi, tedavi sürecine burada devam edilecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile