Uludağ'da Sarkıtları Tatilcilerin İlgi Odağı

Uludağ'da Sarkıtları Tatilcilerin İlgi Odağı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yoğun kar sebebiyle sezonun uzaması, en çok tatilcileri ve otelcileri sevindirdi.

Zirvede halen 345 santimetre kar bulunurken, çatılardan sarkan ve uzunluğu 3-4 metreyi bulan sarkıtlar tatilcilerin ilgi odağı oluyor.Uludağ'da bugün bulutlu bir havanın yarın yerini güneşe bırakacağı, pazar günü hafif, pazartesi günü orta derecede kar yağışının zirveyi yeniden soğutacağı belirtildi. Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da kar kalınlığı ise 345 santimetre olarak ölçüldü. Otellerin çatılarından uzanan sarkıtlar ise 3-4 metreyi buluyor.

Tatilciler ise kendilerine ilginç gelen sarkıtların yanında hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.Tatilciler, Uludağ'da istenen düzeyde kar olması sebebiyle rahatça kayak ve snowboard yaptıklarını belirtirken, nisan ayının ortalarına kadar Uludağ'a gidip gelmeyi planladıklarını ifade ediyorlar.Öte yandan meteorolojiden alınan bilgiye göre, diğer kayak merkezlerindeki kar durumu ise şöyle: Kartalkaya'da 380, Kartepe'de 370, Erciyes'te 350, Ilgaz'da 290, Davraz'da 260, Sarıkamışta 200, Bozdağ'da 190, Palandöken'de ise 152 santimetre kar bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile