Zirvede yarın ve pazartesi günü de yağış beklendiği açıklandı.
Edinilen bilgiye göre yerli ve yabancı turistlerle sezon başından beri istenen doluluğun yakalandığı Uludağ`da dün geceden itibaren aralıklarla kar yağıyor. Sıcaklığın eksi 2 dereceye düştüğü zirvede, gündüz görüş mesafesi 50 metreye kadar düşüyor.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, pazartesi günü öğlene kadar kar yağışı beklendiğini açıkladı. Yağışla birlikte sisin de hakim olduğu Uludağ`da salı gününden itibaren yeni bir yağış dalgasının beklendiği öğrenildi.
Kar kalınlığının 115 santimetreye ulaştığı Uludağ`da oteller de istenen doluluğa ulaştı
Tatilciler, kar yağışı altında kayak ve snowboard yapmanın heyecanını yaşıyor. Günübirlik gelenler ise kar topu oynayıp kızakla kayarak vakit geçiriyor. Pistlerde görev yapan kar motorlu, sedyeli jandarma ekipleri ise düşerek yaralanan kayakçıları kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırıyor.
Öte yandan jandarma ekipleri de 14. kilometreden itibaren Uludağ`a araçların zincirsiz çıkışına izin vermiyor.
Uludağ'da Yoğun Kar
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ`da kar kalınlığı bugün devam eden yağışla birlikte 115 santimetreye ulaştı.



















