Uludag Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Binasinin Insaati Basladi

Uludag Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Binasinin Insaati Basladi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludag Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi binasi insaatinin baslandigini duyurdu.

2020-2021 akademik yilinda egitim-ögretime baslayan Dis Hekimligi Fakültesinin binasinin yapimina baslandi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, sosyal medya hesabindan müjdeyi paylasti. Milletvekili Esgin açiklamasinda, "Uludag Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi 2020-2021 egitim-ögretim döneminde ilk akademik yilina baslamisti. Bursa’miza kisa zamanda en çok tercih edilen Dis Hekimligi Fakültesini kazandirmanin gururunu yasiyoruz. Simdi de hayirsever is insanimiz Ibrahim Gülmez’in katkilariyla Dis Hekimligi Fakültesi binasi insaatina basladik. Önümüzdeki yil ögrencilerimize ve Bursa’miza kazandiriyoruz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Fakültenin yapimini üstlenen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi is adami Ibrahim Gülmez de Dis Hekimligi Fakültesinin yillar önce kuruldugunu, 2 yil önce de ögrenim hayatina basladigini belirterek, "Dis Hekimligi Fakültesi, Bursa için büyük bir ihtiyaçti. Bursa’da önemli bir ihtiyaci giderecek fakülte binasini yapmak bana nasip oldu. Çok mutluyum. Uludag Üniversitesi büyük bir üniversite. Eminim bu fakülteden birbirinden degerli dis hekimleri yetisecek ve ülkemize hizmet edecektir" diye konustu.

Öte yandan Uludag Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halil Saglam, Bursa Agiz ve Dis Sagligi Egitim Arastirma Hastanesi Bashekimi Lütfü Çiftçi ile birlikte insaatta incelemelerde bulundu. Dis Hekimligi Fakültesi binasi toplamda 12 bin 500 metrekare ve 5 bloktan olusacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile