Uludere'de Yaralı Bulunan Karabatak, Tedavi Edilecek

Uludere ilçesinde, vatandaşlar tarafından yaralı bulunan iki karabataktan biri telef oldu, diğeri ise tedavi için Şanlıurfa'daki Yaban Hayatı Kurtarma Merkezine gönderildi.

Şırnak Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşlar tarafından iki yaralı karabatak bulunduğunu bildirdi.
İlk olarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne götürülen kuşların, Şırnak'a getirildiği bilgisini veren Kalay, karabataklardan birinin telef olduğunu belirtti.

Diğer kuşun ise genel durumunun iyi olduğunu ancak sağ kanadının kırıldığının belirlendiğini anlatan Kalay, bu hayvanı tedavisi için Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa'daki Yaban Hayatı Kurtarma Merkezine gönderdiklerini dile getirerek, "Deniz kuşlarından olan, kısmen göçmen karabatakgiller familyasına ait bir tür olan karabatak kuşlarının rastgele açılan bir ateş sonucu av tüfeği mermisiyle yaralandığı belirlendi. Karabatak, tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salınacak" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile