Ulukışla Milli Eğitim Başarı İçin Koşar Adım Çalışıyor

Ulukışla Milli Eğitim Başarı İçin Koşar Adım Çalışıyor

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde ‘Ulukışla Başarıyı Artırma Projesi’ ile ilgili konferans verildi.


Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir tarafından başlatılarak hayata geçirilen ve kısa adı ULUBAP olan “Ulukışla Başarıyı Artırma Projesi” kapsamında Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ve ev sahipliğinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Eğitimci-Yazar, akademisyen Doç. Dr. Halit Ertuğrul tarafından öğrencilere ve velilere konferans verildi.

Konferansa Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Serhat Tunçtan, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi Sosyal Salonunda düzenlenen, üç oturumda gerçekleşen konferansın birinci ve ikinci oturumunda "Başarıda Moral-Motivasyon" konusunda ortaokul ve lise öğrencileriyle buluşan Ertuğrul, üçüncü oturumda "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu konferansı ile de velilerle buluştu.

Başarının yüzde 80 oranında arkadaş çevresine bağlı olduğuna dikkati çeken Ertuğrul, üniversiteye hazırlık sınavlarında ilk 50 içerisine giren öğrencilerle görüştüklerinde, hepsinin başarıya inanan arkadaş çevrelerinin olduğunu gördüklerini aktardı.

Öğrencilere başarılı olmanın sırlarını anlatan Ertuğrul, "Öğrenciler derslerde öğretmenlerini dinlerse, önemli gördüğü yerleri not alırsa ve o notları evde tekrar eder eksiklerini giderirse başarısızlık söz konusu olmaz." dedi.

Ertuğrul, ‘Çocuklarınızda bir yanlışlık varsa, çocuklarınıza kızmadan önce kendi davranışlarınızı kontrol ediniz. Çünkü kötü çocuk yoktur, onlara kötü örnek ve model olan anne-baba vardır. Çocukların yanında ailevi sorunlarının tartışılmasının yanlış olduğunu belirten Ertuğrul, "Çocuklar sorunların ailede kavga ve çekişmelerle çözülmeye çalışıldığını görünce onlar da günlük hayatlarında sorunlarını kavga ile çözmeyi öğreniyorlar’ diye konuştu.

Çocuklara özgüven kazandırılması gerektiğini vurgulayan Ertuğrul, bazı ailelerin çocuklarına özgüven kazandırmamasından dolayı şahit olduğu olayları anlatırken kendi çocukluk ve meslek hayatından kesitler sundu.

Konferans sonunda kitap imza töreni ile okuyucuları ve sevenleri ile buluşan Halit Ertuğrul'a Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR plaket takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile