ULUKOZA Girisimcileri Saglikli Çikolata Yapacak Makine Üretti

ULUKOZA Girisimcileri Saglikli Çikolata Yapacak Makine Üretti

Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludag TTO) markasi ULUKOZA ile destek kazanan girisimciler Batuhan Ince ve Ibrahim Özgen, herkesin kendi evinde istedigi tat ve lezzette saglikli çikolata üretmesini saglayacak sistem gelistirdi.

Istanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisligi mezunu olan Batuhan Ince ile Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Makine Mühendisligi mezunu olan Ibrahim Özgen, birlikte çiktiklari girisimcilik yolculugunda çikolata makinasi üretmeyi hedefliyor. Huss Mühendislik’te çalistiklari dönemde Kickstarter’dan faydalanmak için düzenlenen yarismada projelerinin ikinci seçilmesi sonrasi projelerini kendileri hayata geçirmeyi planlayan girisimciler, destegi almak için de ULUKOZA Programi’na dâhil oldu. Bursa Uludag TTO bünyesindeki ULUKOZA Programi ile baslayan egitimler sonucu projelerini hazirlayip destek almaya hak kazandiklarini belirten Batuhan Ince, “Ilk olarak melanjör makinasi aldik ve tersine mühendislik yaparak ilerledik. Çikolata çekirdegi ve çikolata yagi alarak çikolata üretimine basladik. Tat ve kalite olarak ürettigimiz çikolatalar piyasadaki ambalajli çikolatalara göre çok daha lezzetli. Makinamiz taslak olarak hazir, gelecek kaynakla birlikte bir sonraki asamaya tasiyacagiz” dedi.

Çikolata sektörünün de kahve sektörü gibi hizli bir gelisme gösterecegini düsündüklerini belirten Ibrahim Özgen, “Bu sektörde kullanilan çikolata makinalari son derece büyük ve hantal makinalardi. Çikolata üretimi yaklasik 36 saati buluyor. Bizim Projemizde yer alan makinamizla bu süreyi 8-9 saatlere indirmeyi planliyoruz. Kafelerde ya da evlerde az yer kaplayip, istenilen lezzette ve saglikli çikolatalar üretebileceksiniz. Vegan birisi kendi damak tadina ve beslenme sekline uygun olarak çikolata üretebilecek. Su andaki ürün maliyetimizi ilerde ülkemizin büyük markalariyla anlasmalar yaparak daha da azaltmayi hedeflemekteyiz. Öncelikli hedefimiz yenilikçi, yerli ve milli bir makine üretmek. Bunu da basarabilecek potansiyeldeyiz. Biz bunu burada yapiyorsak, herkes yapabilir. Biz millet olarak yeter ki isteyelim” seklinde konustu.

Basvuru sürecinde Bursa Uludag TTO kadrosundan ve ULUKOZA Programi’ndan çok büyük faydalar gördüklerini belirten Özgen, “Tek basimiza bu süreci yönetemeyebilirdik. Bilmedigimiz birçok konu vardi ama Bursa Uludag TTO ile bu eksiklerimizi tamamladik. Onlarin bizi olumlu yönde ileri tasidiklarini düsünüyoruz. Proje yazma, girisimcilik gibi konularda önemli bilgiler edindik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile