Ulusal Kırmızı Et Konseyi kuruldu

Et sektöründe yaşanan sorunlara çözüm olabilmek amacıyla uzun süredir kurulması gündemde olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi kuruldu. Konsey geçici başkanl

Et sektöründe yaşanan sorunlara çözüm olabilmek amacıyla uzun süredir kurulması gündemde olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi kuruldu. Konsey geçici başkanlığına ilk olağan kurula kadar görev yapmak üzere SETBİR Genel Sekreteri Melek Us seçildi.

Kırmızı et sektörünün son dönemde artan sorunları için ilk defa biraya gelen üretici ve sanayiciler, sorunun çözüm odağı olmaya karar verdi ve uzun zamandır kurulması gündemde olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi'ni kurdu. 2588 sayılı Tarım Kanunu'nun 11. maddesine dayanılarak kurulan Ulusal Kırmızı Et Konseyi ilk kurucular kurulu toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

Toplantı sonucunda Kurucular Kurulu kendi arasında 6 ay içerisinde gerçekleşecek olan ilk olağan genel kurula kadar görev yapacak geçici başkan ve yardımcılarını seçti. Buna göre; Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanlığına SETBİR Genel Sekreter'i Melek Us, Başkan Yardımcılığına Özer Türer, Muhasip Üyeliğine Bülent Tunç seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ise Zeki Ilgaz ve Levent Yıldırım olarak belirlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile