Ulusal Kültür Ve Bal Festivali Tarihi Ardahan Kalesi'nde Yapilacak

Ulusal Kültür Ve Bal Festivali Tarihi Ardahan Kalesi'nde Yapilacak

Korona virüs salgini nedeniyle son iki yildir yapilamayan Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali, ormanlara giris yasagi nedeniyle Milli Egemenlik Parki ile tarihi Ardahan Kalesi’nde yapilacak.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir yaptigi açiklamada, “Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivalimizi 5-6 ve 7 Agustos tarihlerinde yapacagiz. Son 2 senedir festivalimiz bildiginiz gibi pandemi kosullarindan dolayi yapilamadi. Ardahan bali, dünyada en çaliskan dört ari irkindan biri olan, dili en uzun ve çaliskan, üretken bir yapiya sahip olan Kafkas ari irkindan elde edilen baldir. Ancak bakildiginda degerinin tam da anlasilmis olmadigini görüyoruz. Ardahan, cografyasi itibariyla binin üzerinde endemik bitkiye sahip bir bölgedir. Karin altinda uzun süre kalarak dinlenmis olan topragimizdan kaynakli olarak da çiçek floramizdaki nektar organik ve de yüksek kalitededir. 2 bin metrede üretilen bal var, bu her yerde olmayan çok önemli bir özelligimizdir’’ dedi.

Baskan Demir, Ardahan balinin kiymetini akademik veriler isiginda tüm dünyaya ve ülkeye iyi bir sekilde anlatmayi amaçladiklarini söyleyerek, ’’Yaptigimiz uzun süreli çalismalarimizda da açikça gördügümüz gibi Savsat bölgesinin bir kismi ile Ardahan’imizin tamami gen merkezi olarak korumaya alinmistir. Bu baglamda bizler basini olarak, siyasetçisi olarak, sanatçisi, bilim adamlari ve Ardahan severler olarak balimizin kiymetini akademik veriler isiginda tüm dünyaya ve ülkemize iyi bir sekilde anlatmaliyiz. Önümüzdeki yillardan itibaren dünyanin sayili bal otoriterlerini, operatörlerini, uzmanlarini festivallerimize getirerek onlarin bilgileri ve yayacaklari sinerjiyle balimizin gerçek degerini ortaya koyabilelim. Festivalimize katki koyan herkesi, siz degerli basin mensuplarini, tesrif edecek tüm yurttaslarimizi ve dünyanin her yerine yayilmis hemsehrilerimizi 5-6-7 Agustos tarihlerindeki Ardahan bal festivalimize bekliyor, hepinize saygilarimi sunarak emegi geçen tüm arkadaslarima simdiden tesekkür ediyorum. Ayrica son olarak sunu belirtmeliyim ki Ardahan’daki herkesin hayallerini süsleyen ve sehrimizin gelecek 50 yilina hizmet edecek olan çok yüksek kalitede bir otogar insa ettik. Terminalimizin teknik ve proje destegini saglayan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Ekrem Imamoglu’na çok tesekkür ediyorum, sag olsun bizleri kirmadi, kendisinin de aramizda bulunmasiyla birlikte festivalimizin son günü yani 7 Agustos Pazar günü saat 14.00’de modern terminalimizin açilisini yapacagiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile