Dağcılar, bu yıl Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler içinde yürüdüklerini ifade ederlerken, kamp alanında üzerinde "Soma Acınızı Paylaşıyoruz" yazılıda pankart astı.
Kampı ziyaret eden Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, bir süre kamp ateşinin çevresinde oturarak OMDAK yetkililerinden yürüyüş ve kamp hakkında bilgi aldı.
Kalaycı, "25 Mayıs'ın ve Havza Cumhuriyet tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu yürüyüşe katılan gençlerimize ve ruhu genç olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
OMDAK Başkanı Faik Can Özen ise bu yıl Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 6. Anma Yürüyüşü'ne 150 dağcının katıldığını ifade etti.
Ulusal Kurtuluş Mücadelesini Anma Yürüyüşü
Ondokuz Mayıs Dağcılık Kulübü (OMDAK) tarafından düzenlenen " Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 6. Anma Yürüyüşü" etkinliğine katılan dağcılar Karageçmiş Mahallesindeki Atatürk'ün 24 Mayıs 1919 tarihinde ziyaret ettiği evin yanında kamp yaptı.



















