Ulusal Matematik Sampiyonasi'nda Sampiyonlar Belli Oldu

Ulusal Matematik Sampiyonasi'nda Sampiyonlar Belli Oldu

Proje Adasi Egitim ve Danismanlik Hizmetleri tarafindan düzenlenen 1. asamasi 27 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasinda, final asamasi 10 Haziran 2023 tarihinde 51 ilden 600’e yakin katilimciyla Aydin’da gerçeklestirilen Ulusal Matematik Sampiyonasi’nda sampiyonlar belli oldu.

Proje Adasi Egitim Hizmetleri bünyesinde kurulan Tralleis Children Museum tarafindan bu yil ilki gerçeklestirilen 1. Ulusal Matematik Sampiyonasi’nda sampiyonlar belli oldu. Festival havasinda geçen final asamasin ardindan açiklanan sonuçlara göre 1. siniflarda Nigde’den Erdem Erdogan birinci, Ordu’dan Mehmet Salih Sengün ikinci, Usak’tan Uras Çetinkaya üçüncü oldu. 2. siniflarda Isparta’dan Beray Gece Eriskin birinci, Istanbul’dan Batu Orga, Antalya’dan Tuna Kilinç üçüncü oldu. 3. siniflarda Aksaray’dan Betül Tanis birinci, Denizli’den Selahattin Çinar Öner ikinci, Istanbul’dan Rüzgar Efe Kablan üçüncü oldu. 4. siniflarda Kocaeli’den Onur Ömür Kirkeser birinci, Elazig’dan Muhammed Enes Öner ikinci, Gaziantep’ten Adnan Iyikösker üçüncü oldu. 5. siniflarda Balikesir’den Doruk Kirsoy birinci, Istanbul’dan Yakup Efe Ay ikinci, Denizli’den Emir Bulut üçüncü oldu. 6. siniflarda Denizli’den Çinar S birinci, Denizli’den Gökçe Kaya ikinci, Denizli’den Furkan Ersöz üçüncü oldu. 7. siniflarda Trabzon’dan Ömer Kaan Cansu birinci, Denizli’den Halil Efe Zeybekçi ikinci, Izmir’den Yigit Kokdas üçüncü oldu. 8. siniflarda Manisa’dan Ahmet Melih Sen birinci, Denizli’den Defne Hergül ikinci, Kirikkale’den Emirhan Altun üçüncü oldu.

Sampiyona sürecinde festival havasinin yasandigini ifade eden Proje Adasi Genel Direktörü Metin Akyol; “Sadece bir Ulusal Matematik Sampiyonasi degil, bir Matematik Festivali yasadik. Türkiye’nin 51 ilinden yüzlerce kurumumuza, binlerce ögrencimize, ögretmenimize ve degerli velilerimize gerek ilk asamada gerekse ikinci asamada göstermis olduklari ilgiden ve katilimdan dolayi tesekkür ederiz. Gelecek yil için çalismalarimiza simdiden basladik” dedi.

Konuya iliskin açiklamada bulunan Proje Adasi Yönetim Kurulu Baskani Engin Kiliç ise “Sinav Komisyonu’nda Ortaokul Soru Yazarimiz Ahmet Akyol’a, Ilkokul Soru Yazarimiz Cansu Tekfidan’a, Jüri Üyelerimiz Prof. Dr. Hülya Gür’e, egitimci yazar matematik ögretmeni Hüner Uysal’a, egitimci yazar matematik ögretmeni Tuba Karademir Çetin’e, Kurumsal Iletisim Müdürümüz Funda Gögüs’e, Teknik Isler Müdürümüz ve Çanakkale Sergisi sorumlularimiz Cengiz Taylan ve Ilyas Kiliç’a, Destek Hatti Birim sorumlusu ögretmenlerimiz Seda Cansu Yilmaz ve Sacide Dülger’e, Grafik ve Tasarim Sorumlumuz Eser Öztürk’e, Sehr-i Yar Egitim ve Etkinlik alani içerisinde bulunan Tralleis Children’s Museum Proje Ortagimiz Erçin Temurayak‘a ve Bilgi Islem birimimize tesekkürlerimizi sunmak istiyorum. Gelecek yil çok daha iyisini çok daha büyügünü gerçeklestirecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Çalismalarimiz simdiden basladi” seklinde konustu.

Ödül töreni 23 Haziran 2023 Cuma günü Aydin Efeler Isikli Mahallesi Sehr-i Yar Egitim ve Etkinlik alani içerisinde bulunan Tralleis Children’s Museum’da saat 14.00‘da gerçeklesecek. Türkiye’nin dört bir yanindan ögrenciler ise madalyalarini almak için Aydin’a gelecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile