Ulusal Toplum Ve Degisme Kongresi Düzenlendi

Ulusal Toplum Ve Degisme Kongresi Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafindan Ulusal Toplum ve Degisme Kongresi düzenlendi.

Haziran ayinin ilk haftasinda çevrim içi olarak düzenlenen kongre, Zoom üzerinden es zamanli yapilan 26 oturum ve 105 bildiriyle farkli disiplinlerde çalismalar yürüten sosyal bilimcileri bir araya getirdi. Genis bir katilimci kitlesiyle gerçeklesen kongrenin onur konugu Prof. Dr. Sabahattin Güllülü oldu. Program; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Özer, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dilaver Düzgün ve Kongre Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Nuray Karaca’nin açilis konusmalariyla basladi.

Sosyolojinin temel amacinin yasanilan toplumu anlamak ve anlamlandirmak oldugunu aktaran Kongre Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Nuray Karaca; bu anlama ve anlamlandirma çabasi içerisinde bir yandan düzen ve istikrara vurgu yaparken diger yandan da degisim ve yenilige vurgu yapildigina dikkat çekti. “Degisme, sadece sosyoloji için degil tüm sosyal bilimler için merkezi bir öneme sahiptir” diyen Karaca: “Bu noktada Ulusal Toplum ve Degisme Kongresi, farkli disiplinlerden arastirmacilari, degisme temasi altinda bir araya getirerek ve katilimcilara çalismalarini sunma imkâni vererek, disiplinler arasi bir tartisma platformu olusturdu. Kongremize her türlü katki ve destegi vererek gerçeklesmesini saglayan basta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya, Kurumsal Iletisim Direktörlügüne ve onun nezdinde emegi geçenlere, tüm katilimcilara ve dinleyicilere tesekkür ediyor, kongrenin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kongre hakkinda bir degerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Kongre katilimcilari bu kongredeki edinecekleri tecrübeler ile umarim ki ileride daha kapsamli akademik çalismalara da imza atacaklardir. Dijital dönüsüm, yapay zekâ, veri analizi, veri madenciligi konulari pandemi süreci ile yeniden gündeme geldi. Bu dogrultuda sosyal bilimcilerin dönüsüm sürecinin ahlaki, sosyolojik, felsefi ve politik boyutlariyla ilgili çalismalara daha çok egilmeleri gerektigini düsüyor, bu vesileyle kongrenin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadeleri ile açiklamalarini sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile