Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu Gediz Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu Gediz Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu, ilk kez İzmir’de düzenleniyor.

Ülke çapındaki akademisyenler ve sanayiciler Gediz Üniversitesi’nde buluşacak. Açılışını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yapacağı sempozyumda, ekonominin lokomotifi imalat sektörünün sıkıntıları masaya yatırılacak.

Üretim Araştırmaları Derneği tarafından 11 kez ve çoğunlukla İstanbul’da düzenlenen Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu, ilk defa İzmir’de olacak. “Üretim Zirvesi” olarak da bilinen organizasyona, 27-29 Eylül 2012 arasında Seyrek’teki kampüs evsahipliği yapacak. 50 üniversiteden akademisyenler, araştırmacılar, Türkiye genelindeki kuruluşlardan uzmanlar, işadamları ve sanayicilerden oluşan 250 kişi katılacak. Sempozyumda 25 akademik oturum, yedi panel, yedi söyleşi ve üç atölye çalışması yapılacak, toplam 110 bildiri sunulacak. Akıllı imalat, bilgi yönetimi, enerji verimliliği, esnek üretim, yalın üretim, performans yönetimi, kalite yönetimi, ürün geliştirme, inovasyon, bilgisayar destekli üretim, üretimde yenilikler, simülasyon ve modelleme, yöneylem uygulamaları, toplam kalite yönetimi gibi konularla sanayi, bütün yönleriyle ele alınacak.

Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinde kilit rol oynayan imalat sektörü için tespitler ve öneriler sıralanacak.Bu arada Siemens’in 5 milyon euro (yaklaşık 11,6 milyon lira) değerinde yazılım hibe ettiği Gediz Üniversitesi Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı da sempozyum kapsamında Bakan Ergün tarafından hizmete açılacak. Buradaki ilk eğitime sanayiciler, fabrika yöneticileri ve üretim uzmanları katılacak. Siemens’in İngiltere’deki PLM Software firması tarafından geliştirilen, üretim süreçlerinin bilgisayar ortamında kontrolunu sağlayan özel programlar tanıtılacak. Çeşitli şehirlerden gelen katılımcılara üretimi hızlandıran, verimliliği ve kaliteyi arttıran sistemler uygulamalı olarak gösterilecek. Dünya çapındaki sanayi tesislerinde kullanılan yazılımlar sayesinde bir fabrikanın kurulumu ve işletimi de simülasyonla canlandırılacak.Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu'nda ayrıca başarı öyküleri de yer alacak.

Esen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Aryum Turizm Genel Müdürü Ayşe Akın, Arkas Sigorta Genel Müdürü Özlem Çetinel, Üniversal Kimya Kurucusu ve Genel Müdürü Emir Ağbaş ile Batınak Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, başarının sırlarını anlatacak. İş dünyasına girmeye hazırlanan genç girişimcilere önerilerde bulunulacak.Sempozyum Başkanı ve Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, üç gün sürecek organizasyonun sanayiye güç katacağını, yeni üretim tekniklerinin yaygınlaşmasını sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Güneş, İzmir’de ilk defa düzenlenmesinin önemine de işaret ederek, “Geçmişte 1. İktisat Kongresi’yle Türkiye ekonomisinin temel çivilerinin çakıldığı, iktisadi özgürlüğün ilan edildiği İzmir, bugün de evsahipliği yapacağımız sempozyumla sanayimize ışık tutacak. Birbirinden değerli bilim insanlarıyla araştırmacıların sunacağı bildiriler, küresel ekonominin önemli oyuncuları arasında yer alan ülkemize rehberlik edecek. Sempozyum koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gürler başta olmak üzere emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile