Uluslararasi Ahmet Yesevi Sempozyumu Maltepe'de Gerçeklesti

Uluslararasi Ahmet Yesevi Sempozyumu Maltepe'de Gerçeklesti

Maltepe Belediyesi, Uluslararasi Ahmet Yesevi Sempozyumuna ev sahipligi yapti. Ahmet Yesevi’nin felsefesi ile Yesevilik tarihi üzerine önemli sunumlarin yapildigi sempozyuma, Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve Kazakistan’in Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de katildi.

Maltepe Belediyesi’nin düzenledigi Uluslararasi Ahmet Yesevi Sempozyumu, Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Merkezin kapilarini açtigi ilk sempozyum olan Uluslararasi Ahmet Yesevi Sempozyumu 2 gün sürecek. Sempozyum’a yurt içi ve yurt disindan çok sayida siyasetçi, devlet adami ve sanatçi katildi.

Ahmet Yesevi’nin felsefesi ile Yesevilik tarihi üzerine önemli sunumlarin yapildigi sempozyuma Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve Kazakistan Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de katilim gösterdi. Sempozyumda Ahmet Yesevi ve Yesevilik, Yesevilik tarihi, Yesevilik mirasi ve Yesevilik ve edebiyat konulari islendi.

“Kalem sahibiyle kelam sahibinin bir araya geldigi bir sempozyum olacak”

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, ”Bugün bir ilk gerçeklestiriyoruz. Temelini attigimiz Yasar Kemal Kültür Merkezi’nin açilisini, Ahmet Yesevi Sempozyumu ile yapmis olmanin onurunu yasiyoruz. ’Ahmet Yesevi’yi genç kusaklara nasil tanitabiliriz, hak ettigi yere nasil tasiyabiliriz?’ diye degerlendirme toplantisi yaptik ve bu sempozyum böylelikle ortaya çikti. Kalem sahibiyle kelam sahibinin bir araya geldigi bir sempozyum olacak. Genç kusaklar Ahmet Yesevi’yi çok tanimiyor. Bu nedenle bu tür sempozyumlar Ahmet Yesevi’nin fikirlerinin günümüze yansimasi anlaminda da çok büyük bir önem arz ediyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile