Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu

Muğla - Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Sınırsızlık Meydanı'nda kurulan stantlarda çalışma yapan heykel sanatçıları Deniz Cemal Koşar, Jan Janiurek, Ebru Baran Burçoğlu, Martin Kral, Veronika Durova, Jiri Netik, Irena Karnikova, Gürol Aytepe ve Josephina Jonasova, kestane ağaçlarına aletlerle şekil vererek çalışmalarını tamamladı.

Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatçıların eserlerinin sergilendiği kapanış töreninde konuşan Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Muğla'da 4. kez Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu düzenlendiğini söyledi.

Sempozyuma destek verenlere teşekkür eden Kayı, "Üretilen eserlerin halkla buluşması oldukça önemli. Sanatçılar tarafından hazırlanan eserler kentin çeşitli noktalarına yerleştirilerek Muğlalılar ile buluşacak. Biz sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi bir görev olarak görüyoruz" dedi.

Kayı, vatandaşların Sınırsızlık Meydanı'nda 10 gün boyunca sanatçıları, çalışmaları sırasında izleme şansı bulduğunu, yaptıkları çalışmalarla "Kültür ve sanat kenti Muğla" imajı oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çek Cumhuriyeti'nden Muğla'daki çalışmalara katılan heykeltraş Irena Karnikova, Türkiye ve Muğla'ya ilk kez geldiğini belirterek, "Muğla, coğrafyasıyla tarihiyle, halkıyla çok etkileyici bir kent. Sempozyum boyunca eserlerimizi yaratırken Muğlalıların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu çok mutluluk vericiydi" diye konuştu.

Sempozyum, sanatçılara plaket verilmesiyle sona erdi. Sergi, yıl boyunca ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile