Uluslararası Büyük Ankara Festivali başlıyor

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü yarın (3 Temmuz Cumartesi) başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde k

  Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali ' nin üçüncüsü yarın ( 3 Temmuz Cumartesi ) başlıyor . Atatürk Kültür Merkezi ' nde kurulan dev alandaki çocukları büyüleyen oyuncaklar , sahneler , alışveriş stantları , tanıtım çadırları , yarışma alanları saat 14 . 00 ' de kapılarını Başkentlilere açacak .

Masraflarının büyük kısmı sponsor şirketler ve firmalarca karşılanacak festivalde , her gün bir başka sesin sahne alacağı konserler dizisi ise yarın İbrahim Tatlıses ile başlayacak .

Ankara Büyükşehir Belediyesi ' nin , yaz günlerini Başkent ' te geçiren vatandaşlar için düzenlediği Uluslararası Büyük Ankara Festivali ' nin üçüncüsü yarın başlıyor . Atatürk Kültür Merkezi gibi geniş bir alanda kurulan , eğlenceden konserlere , alışverişten yarışmalara kadar pek çok etkinliğin gerçekleşeceği festival 11 Temmuz Pazar gece yarısına kadar sürecek . En sevilen sesler konser alanlarından yükselirken , çocukları büyüleyen oyun alanları ve festivale katılan firmaların oluşturduğu ucuz alışveriş stantlarıyla , Ankaralı , bu yaz da soluğu festival alanında alacak . Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek .

Dünya Futbol Şampiyonası tutkunlarını da düşünen Büyükşehir Belediyesi , festival alanına yerleştireceği dev ekranlardan yapacağı yayınlarla maç izleme keyfine de yer verecek . Festivalde , Kültür Merkezi alanına konserler için büyük bir konser sahnesi , gündüz gerçekleşecek etkinlikler için iki gösteri sahnesi ve bir yarışma sahnesi kurulacak . Gösteri sahnelerinde gün boyu mini konserler , şiir dinletileri , tiyatro , dans ve folklor gösterileri düzenlenecek . Büyükşehir Belediyesi , kentin farklı noktalarından günde iki defa festival alanına ücretsiz otobüs kaldıracak . Festival programı , değişiklikler , festival alanından haberler , ücretsiz otobüs seferlerinin saat ve hareket noktaları www . ankarafestivali . com adresinden takip edilebilecek .

3 . Uluslararası Büyük Ankara Festivali , gelenekselleşen eğlenceler dışında pek çok sürpriz etkinliğe ev sahipliği de yapacak . Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek . Festival alanına kurulacak özel platformda , her gün saat 17 . 00 ve 19 . 00 saatlerinde , alanlarında uzman isimler motosikletleriyle özel akrobatik hareketler yapacaklar . Güvenli ve uygun alanlara yerleştirilmiş rampalardan metrelerce yükseğe sıçrayarak havalanan motosikletçiler , etkinliğe inanılmaz bir adrenalin katarak izleyenleri heyecanlandıracak .

ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK

Büyük Ankara Festivali ' nde birbirinden ünlü ses sanatçıları da konserleriyle Başkentlileri coşturacak . Vatan Şaşmaz ve Fırat Paşayiğit ' in sunuculuğunu üstleneceği ve sponsorlar tarafından getirilecek 16 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği konserler dışında , Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle katılacak .

Şarkıcı İbrahim Tatlıses ile yarın ( 3 Temmuz Cumartesi ) açılışı yapılacak Festival Konserleri ' nin programı şöyle :

3 Temmuz Cumartesi İbrahim Tatlıses

4 Temmuz Pazar Kutsi-Ziynet Sali

5 Temmuz Pazartesi Mustafa Ceceli-Bengü

6Temmuz Salı Ebru Gündeş

7 Temmuz Çarşamba Zara-İsmail Türüt-Karadeniz Folklor Ekibi

8 Temmuz Perşembe Sami Savni Özer-Erkan Mutlu

9 Temmuz Cuma Sümer Ezgü-Işın Karaca

10 Temmuz Cumartesi Ferhat Göçer-Safiye Soyman- ( 210 Çiftin Düğünü de yapılacak )

11 Temmuz Pazar Gülşen-Orhan Ölmez "

BAŞKENTLİLER SANATA DOYACAK

Ayrıca , AKM ' de kurulacak özel alanlarda , Ankaralılar sanatla da iç içe olacak . Şiir dinletileri , dans gösterilerinin yanı sıra stand-up gösterilerinin de yer alacağı festivalde Başkentliler sanata da doyacak .

Festival , bu yıl Türk halk oyunları gruplarının yanı sıra 14 ülkeden gelecek yaklaşık 500 kişiden oluşan halk dansları topluluklarını da ağırlayacak . Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri üyeleri de hazırladıkları özel gösterilerle sahne alacak . Çocuklar ve gençler , " 7 bölge 7 kültür " başlığıyla kültürlerin kaynaşması adına her gün başka bir ilin tanıtımını yapacaklar .

İlginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun alanlarında ise çocuklara birçok gösteri sunulacak , yarışmalar düzenlenecek , özel eğlenceler gerçekleştirilecek . Dev plastik oyuncak kaydıraklar , gokart mini otomobil yarışları , dev şişme oyuncaklar , penaltı atış noktaları bulunan festival alanında , buz pateni , langırt ve basketbol yarışmaları düzenlenecek . Ayrıca tahta bacaklar , animatörler , palyaçolar gün boyu gösteriler yapacak , Rus Sirki ve Kenya Gösteri Grubu heyecanlı şovlar sunacak .

Büyükşehir Belediyesi ' nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı " Sevgi Seli " korteji festival alanında da dolaşacak . Kortejden , festivali izlemeye gelen çocuklara binlerce oyuncak ve top dağıtılacak . Ayrıca , gün boyu düzenlenecek çeşitli yarışmalarda da çocuklar sürpriz birçok hediye ile sevindirilecek .

210 ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN ŞÖLENİ

Her gününde ayrı etkinliğin , ayrı eğlencenin ve ayrı bir sesin sahne alacağı festival kapsamındaki bir başka muhteşem kutlama ise Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen toplu düğün şöleni olacak .

Ferhat Göçer ve Safiye Soyman konserleriyle 10 Temmuz Cumartesi günü 210 çifte unutamayacakları bir düğün yaşatılacak . Başkentli vatandaşlar da hep birlikte bu güzel törene şahitlik yapacak .

Büyük Ankara Festivali ' nde tüm vatandaşlar , eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış stantlarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı da bulacaklar .

Ankara Ticaret Odası , Ankara Ticaret Borsası , Ankara Sanayi Odası , ANKESOB , Ayakkabıcılar ve Çantacılar Meslek Odası , Anafartalar Çarşısı , Maltepe Pazarı ve GİMAT esnafı başta olmak üzere birçok meslek ve esnaf odasının da kapılarını açacağı festival alanında , tüm vatandaşlar keyifli ve hesaplı alışverişi doyasıya yaşama fırsatı elde edecekler .

Başkentliler , festival alanında çeşit çeşit lezzeti tatma imkanı da bulacaklar . Hem hazır yemek hem de yöresel lezzetlerle herkes damak tadına uygun bir mönü oluşturabilecek .

Büyükşehir Belediyesi ' ne ait 14 birim , kendilerine ayrılan çadırlarda , çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken , Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar . Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken , TRT , Çevre ve Orman Bakanlığı , Türk Kızılayı , Türk Hava Kurumu ' nun da aralarında bulunduğu 16 adet kamu kurum ve kuruluşu , 33 adet sivil toplum örgütü , 14 oda ve platform tanıtımlarını yapacak ve halkla yüz yüze gelerek halkın ihtiyaçlarına göre hizmetlerini en verimli şekilde sunma fırsatı yakalayacak . Ankara ' nın birçok ilçe ve beldesini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde , her ilçe ve belde , yörelerinden yerel örnekler sunacak . Ayrıca , proje maketleriyle Ankaralıların kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile