Uluslararasi Göç Örgütü Açiklamasi 'Sudan'dan 200 Kisi Çad'a Tahliye Edildi'

Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) tarafindan yapilan açiklamada, Sudan’da bulunan farkli milliyetlerdeki 200 kisinin Çad’a tahliye edildigi kaydedildi.



Sudan’da ordu ile Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasinda 15 Nisan’da baslayan çatismalar devam ederken, ülkedeki sivillerin tahliyesi de sürüyor. Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) tarafindan yapilan açiklamada, Çad’a ait 2 uçagin Sudan’da bulunan farkli milliyetlerdeki 39’u çocuk toplam 200 kisiyi Çad’a tahliye ettigi kaydedildi. IOM Çad Misyon Sefi Anne Kathrin Schaefer, tahliye çalismalarina araliksiz devam edildigini belirterek, "Ihtiyaç duyulan maddi destek yetersizligine ragmen bu hassas ve karmasik durumda Çad hükümetini desteklemeye gece gündüz devam edecegiz. Ilk önceligimiz gelen herkesi aileleri ile yeniden bir araya getirmek. Bu kisilere gerekli psikolojik destegin yani sira tibbi yardim da saglanacak" ifadelerini kullandi.

Askeri yönetim RSF’nin orduya katilmasini istiyor

Sudan’da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Baskani Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderligindeki ordu ile konseyin baskan yardimcisi Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafindan yönetilen RSF arasinda çatismalar baslamisti. El-Burhan, isyancilarla savasmak için kurulan RSF’nin bagimsiz bir güç olarak hareket etmesini engellemek amaciyla orduya katilmasi gerektigini belirtirken, RSF’nin basindaki Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçeklestirilmesi gerektigini savunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile