'Uluslararasi Islam Ve Çagdas Psikoloji Çalistayi' Için Geri Sayim Basladi

'Uluslararasi Islam Ve Çagdas Psikoloji Çalistayi' Için Geri Sayim Basladi

Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GIBTÜ), uluslararasilasma stratejisi dogrultusunda önemli adimlar atmaya devam ediyor. GIBTÜ, ABD merkezli International Institute of Islamic Thought (IIT) is birligiyle 15 farkli ülkeden 30 uzman ve akademisyenin katilimiyla "Uluslararasi Islam ve Çagdas Psikoloji Çalistayi" düzenleyecek.

Uluslararasi alanda daha görünür olmak ve yeni is birlikleri kurmak amaciyla çalismalarini sürdüren GIBTÜ, bu prestijli etkinligi 28-30 Agustos 2024 tarihlerinde TRYP by Wyndham Istanbul Hotel’de gerçeklestirecek. Çalistay için hazirliklar tüm hiziyla devam ederken, GIBTÜ Rektörü Prof. Dr. Sehmus Demir, bu tür etkinliklerin üniversitenin uluslararasilasma stratejisi açisindan son derece önemli oldugunu vurguladi.

“Uzman isimler bir araya gelecek”

Çalistay hakkinda bilgi veren Rektör Prof. Dr. Demir, “Çalistay, 15 farkli ülkeden 30 uzman ve akademisyenin katilimiyla gerçeklestirilecek olup, Islam dünyasinda çagdas psikoloji alaninda yapilan çalismalara ve tartismalara zemin hazirlayacak. Bu prestijli etkinlik, Islam ve psikoloji disiplinlerinin kesisim noktalarini kesfetmeyi ve bu alanlarda yenilikçi yaklasimlar gelistirmeyi amaçliyor. Iki gün boyunca 09.00-16.30 saatleri arasinda sürecek olan çalistay, Islam dünyasinin bilimsel birikimlerinin modern psikolojiyle nasil uyumlu hale gelebilecegi üzerine yogunlasacak. Alaninda uzman isimleri bir araya gelecek olan bu çalistayin simdiden hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile