Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Basladi

Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Basladi

Dünya Festivaller Birligi tarafindan 8 kez üst üste “Dünya’nin En Iyi Kültür-Sanat Festivali” ödülü alan Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Taksim’de basladi.

Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali’nin açilisi Taksim Meydani’nda görsel bir sölen ile gerçeklestirildi.

Dünyanin dört bir yanindan festivale katilan ülkelerin geleneksel ve renkli kostümlü kültür elçileri bu yil da Taksim Meydani’nda unutulmaz anlar yasatti. Tüm dünyaya baris ve sevgi mesajlarinin verildigi törende adeta görsel bir sölen sergilendi. Brezilya, Meksika, Hollanda, Azerbaycan, Türkmenistan, Hollanda, Bulgaristan, Macaristan, Japonya, Çin, Pakistan, Güney Kore ve Hindistan gibi 100 ülke renkli ulusal folklorik kiyafetleriyle kendilerine has müzikleriyle Taksim’de ülke bayraklariyla festivalde yer aldi. Katilimci ülkelerin dans gruplari kendi oyunlarini sergiledi. Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali komitesi de Atatürk Aniti’na çelenk birakti. Törende Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün konusma yapti.

"Bu festivali büyüterek bir dünya festivali haline getirmenin mutlulugu içerisindeyiz"

Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, ’’Cumhuriyetimizin 100. yilinda 2023’te Uluslararasi Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 24.’sünü bugün burada icra etmeye basladik. 1 yil önce çalismalara basladigimizda dünyada ilk defa bir festivalde 100 ayri ülkenin katilimini görmek istedik. UNESCO ve Dünya Festivaller Birligi’ne bunu yazdik. Ve bugün bu dostluk ve baris festivalinde 100 ülke temsili olarak burada 100 bayrakla Istanbul halkimizi selamliyor ve Istanbul halkimizi Büyükçekmece’deki kültür festivaline davet ediyorlar. Bu festival ayni zamanda bir baris festivalidir, kültürlerin sevgiyle kucaklastigi ve kaynastigi bir festivaldir. Bu festivali büyüterek bir dünya festivali haline getirmenin mutlulugu içerisindeyiz. Dünya kültür ve sanat hayatina bir nebze katki saglayabildikse bu bizim için gurur meselesidir’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile