Uluslararasi Kar Film Festivalinin 17.Si Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Düzenlendi

Uluslararasi Kar Film Festivalinin 17.Si Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Iran Islam Cumhuriyeti Erzurum Baskonsoloslugu ve Sinema Genel Müdürlügünün is birligiyle Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan düzenlenen 17. Uluslararasi Kar Film Festivali (International Snow Film Fest) 23-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Nenehatun Kültür Merkezinde gerçeklesti.

Ilki 2004 yilinda gerçeklesen ve bu yil 17.si düzenlenen festival; kisa film yarismasinin düzenlenmesi, sinema ve televizyon dünyasinin önemli isimlerinin söylesileri, fotograf ve Iran Hüsnü Hat Sanati (Nastalik) sergilerinin düzenlenmesi, ayni zamanda belgesel, kurmaca, deneysel, animasyon, reklam filmi, kamu spotu ve senaryo kategorilerinde çalismalarini gönderen yarismacilarin degerlendirilmesiyle sona erdi.

“Kar Film Festivaline Ev Sahipligi Yapmak Gurur ve Mutluluk Veriyor”

Festivalin açilis konusmasini yapan Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Adem Yilmaz: “Üniversitemiz tarafindan geleneksel hale gelen Kar Film Festivalinin 17’ncisini düzenliyor olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Ülkemizin farkli bölgelerinden ve Iran ile Azerbaycan gibi ülkelerden festivalimize çok sayida katilimin gerçeklestigini görüyoruz. Ulusal ve uluslararasi ölçekte olan bu katilimlarin önümüzdeki yillarda da artarak devam etmesi en büyük dilegimizdir. Yillarin birikimini, deneyimini, emegini tasiyan festivalimizin katilimcilara ve ögrencilere faydali olmasini temenni ediyor, festivalimizin gerçeklesmesine gösterdigi destek ve ilgiden dolayi basta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Üç Gün Boyunca Süren Festivale Ilgi Oldukça Yogun Oldu

“Hüsn-ü Hat”, “Erzurum ve Yasam” ve “Tebrizim” isimli sergilerin de yer aldigi festivalin ilk gününde TRT Ortak ve Dis Yapimlar Müdürü Faruk Güven “Sinemada Devlet Destekleri ve TRT 12 Punto”, Gazeteci ve Sunucu Kübra Par “Gazetecilik Üzerine”, Türkiye’nin son zamanlarda en çok begenilen dizisi olan Gönül Dagi dizi ekibi ve Iranli yönetmen, senarist, oyuncu Hadi Heczifar ile de sektöre yönelik söyleyisi düzenlendi.

Festivalin Ikinci gününde; Azerbaycanli yönetmen Cavid Tevekkül ile Azerbaycan sinemasi, oyuncu ve müzisyen Renan Bilek ile sinema elestirisi, Alin Tasçiyan ve Mehmet Açar ile film elestirisi, yönetmen Serdar Akar ile sinema ve yönetmenlik, Iranli yönetmen Ida Panahandeh ve senarist Arsalan Amiri ile de film çekim asamalari üzerine söyleyisi gerçeklestirildi.

Iranli yönetmen Saadetali Saeidpour ile Iran sinemasi üzerine, Prof. Dr. Serdar Öztürk ve yönetmen Ali Özel ile de beyaz perdenin gelisimi ve gelecegi üzerine söylesinin gerçeklestigi 17. Uluslararasi Film Festivalinin üçüncü günü Iranli müzik grubu Imaj’in gerçeklestirdigi konserin ardindan ödül töreni ve fotograf çekimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile