Uluslararasi KOBI Surasi 21 Ekim'de Basliyor

Tüm Sanayici ve is Adamlari Dernegi Genel Baskani Yasar Dogan:'Hedefimiz, yasanan bu süreci derinlemesine ele alarak KOBI’lerin gelecek vizyonunu ve dönüsüme yönelik yol haritasini olusturmalarinda katki saglamak''Makine, tekstil, gida, otomotiv, gibi birçok farkli sektörde faaliyet gösteren firmalar, ürünlerini ve kurumlarini online platform üzerinden ulusal ve uluslararasi çapta tanitma imkani yakalayabilecek'.

Tüm Sanayici ve is Adamlari Dernegi (TÜMSIAD) ‘Ticaret Ahlaki ve Üreten Türkiye’ ve ‘Dijitallesme’ mottosuyla 4. Uluslararasi KOBI Surasi'ni düzenleyecek.

TÜMSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, 21-23 Ekim'de hem Digicon Online Platformu'ndan hem de Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kongre Merkez’inde hibrit olarak gerçeklestirilecek etkinlik; is dünyasi, kamu ve akademisyenleri bir araya getirirken, TÜMEXPO adi altinda es zamanli olarak sanal bir fuara da ev sahipligi yapacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÜMSIAD Genel Baskani Yasar Dogan, tüm dünyayi etkisi altina alan Koronavirüs salgini sürecine ragmen istihdami ve ihracati artirmaya devam ettiklerini belirterek, "Ana temalarimizdan birini olusturan dijitallesmenin etkisini bu dönemde daha çok hissettik. Teknolojik gelismelerdeki hiza ayak uydurabilmemiz gerekiyor. Çünkü bu durum gerek imalat, gerekse hizmet sektörlerinde kurumlara zaman, para, pazarlama gibi birçok avantaj sagliyor. Dijital dönüsümünü gerçeklestiremeyen KOBI’ler ise çaga ayak uyduramadigi için ticarette de hayatta da kalmakta zorlaniyor. Biz de düzenleyecegimiz etkinlik ile kamu kuruluslari, üniversiteler ve dünyanin farkli bölgelerinden KOBI’lerin katilimlariyla oturumlar düzenleyecegiz. Hedefimiz, yasanan bu süreci derinlemesine ele alarak KOBI’lerin gelecek vizyonunu ve dönüsüme yönelik yol haritasini olusturmalarinda katki saglamak." ifadelerini kullandi.

Büyük ve güçlü Türkiye için güçlü bir ekonominin önemini vurgulayan Dogan, sunlari kaydetti:

"Bu gücün temelinde ise üretim ve KOBI’ler bulunuyor. KOBI’ler ülke ekonomilerinin en güçlü harci, temelidir. Temel ne kadar saglam olursa, ekonomi de o denli güçlü olur. Bu yüzden TÜMSIAD’in rotasinda KOBI’ler var. KOBI’lerimize yönelik destekleyici ve gelistirici çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Çünkü ürettikçe uluslararasi arenada söz sahibi olabiliriz. Üretirken de degerlerin yozlastigi günümüz dünyasinda, kaliteden, dogruluktan, ahlaktan ödün vermememiz gerekiyor. Sura’da bu unsurlari düzenlenecek paneller ile detayli bir sekilde ele alarak, konusacagiz.”

Uluslararasi Kobi Surasi ile es zamanli olarak gerçeklestirilecek TÜMEXPO’nun, is dünyasina da yeni bir soluk getirecegine dikkati çeken Dogan, "Pandemi ile birlikte hayatimizda yer edinen sanal fuarlari, biz de yaklasik 500 isletmenin katilimi ile deneyimleyecegiz. Makine, tekstil, gida, otomotiv, gibi birçok farkli sektörde faaliyet gösteren firmalar, ürünlerini ve kurumlarini online platform üzerinden ulusal ve uluslararasi çapta tanitma imkani yakalayabilecek. Katilimcilar sistem üzerinden sanal fuar alaninda bulunan stantlari ziyaret ederek, ihtiyaçlari dogrultusunda firmalarin ürünlerini sanki yanindaymis gibi inceleyebilecek, brosürlerine ve diger tanitici materyallerine ulasabilecekler.” degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile