Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu Basliyor

Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu Basliyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Milas’in Kapikiri Mahallesi’nde bu yil dördüncüsü düzenlenecek Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu ile yöre ve spor turizmine katki saglanmasi hedefleniyor.

Bu yil Türkiye’nin 29 ilinden ve 6 ülkeden 460 sporcunun katilacagi turnuva 10-17-26-45 kilometrelik 4 kategoride düzenlenecek. Harikalar Diyari’nda kos mottosu ile dünyanin farkli cografyalarindan sporculari Milas’ta bulusturacak 4’üncü Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu’nun ilk gününe Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün de katilmasi bekleniyor.

Mugla’nin dogal güzellikleri, Latmos daglarinin kosarak kesfedildigi 4 Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu 2019 yilindan beri yerli ve yabanci sporculari bir araya getiriyor. Maratona bugüne kadar 2023 katilimcilari ile birlikte 1336 sporcu katildi.

8 Nisan Cumartesi baslayacak 4’üncü Uluslararasi Latmos Ultra Maratonu 10 km ve 45 km starti Kapikiri sahili, 17 km start noktasi Kapikiri sahili, finish noktasi Bagarcik köyü, 26 km etabinin start noktasi Bagarcik köyü finishi de Kapikiri sahili olarak belirlendi.

Doganin gizemi, bünyesindeki hiçbir yarisa benzemeyen Latmos Ultra Maratonu 2019 yilindan bu yana her yil nisan ayinda gerçeklesmektedir.

Hem köydeki konaklama kapasitesinden hem de zorlu doga mücadelesinden dolayi yarista 460 katilimci kontenjani bulunmaktadir. 2018 yilinda Milas’in essiz Anadolu topraklarinda yer alan Latmos Daglarini kosarak kesfedilmistir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile