Uluslararası Nevruz Şenliği, Tacikistan’Da Yapılacak

İran’ın iki yıl üst üste ev sahipliği yaptığı Uluslararası Nevruz Şenliği‘nin önümüzdeki yıl Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapılması kararlaştırıldı.

İran’ın iki yıl üst üste ev sahipliği yaptığı Uluslararası Nevruz Şenliği‘nin önümüzdeki yıl Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapılması kararlaştırıldı.

Tacik basınında yer alan haberde, Tahran’da düzenlenen Nevruz etkinliğine katılan bölge ülke liderleri ve temsilcileri 2012 yılında Uluslararası Nevruz Şenliği‘nin Duşanbe’de kutlanması konusunda ortak karar geldiler.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğine, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai‘nin yanı sıra Kırgızistan Kültür Bakanı, Hindistan Sağlık Bakanı, Umman ve Lübnan Dışişleri Bakanları, Pakistan Meclis Başkanı ve Kazakistan Meclis Başkanı Yardımcısı ile Türkiye ve Azerbaycan‘dan üst düzey yetkililer katıldı.

RAHMAN İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Tacik lider Rahman, Nevruz şenliği kapsamında bir dizi ikili görüşmelerde bulundu. Türkmenistan ve Afganistan devlet başkanları ile görüşen Rahman, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile de bir araya geldi.

Rahman ile Ahmedinejad, İran tarafından Tacikistan’da inşa edilmekte olan Sangtud-2 hidroelektrik santrali, 500 milyon dolar değerindeki çimento fabrikası ve 3 hastane projelerindeki çalışmalar ele alındı. Rahman, İranlı şirketleri ülkesinde oluşturulan serbest ekonomi bölgelere yatırım yapmaya davet etti.

İran, geçen yıl Nevruz‘un Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından oy birliğiyle alınan kararla uluslararası nitelik kazanmış olmasının ardından çeşitli ülkelerden üst düzey heyetleri ağırlayarak, bu bayramı kutluyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile