Uluslararasi Ressamlarin Firçasindan Bursa

Uluslararasi Ressamlarin Firçasindan Bursa

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Bursa Sanat Çalistayi’na katilan Türkiye ile birlikte 7 ülkeden 21 sanatçi, bir hafta süren Bursa izlenimlerinin ardindan, kentin tarihi kimligini kendi bakis açilari ile tuvallere yansitti. Çalistay çerçevesinde düzenlenen Ressamlarin Firçasindan Bursa Resim Sergisi, kentin tarihi siluetini gözler önüne serdi.

Düzenledigi birbirinden farkli etkinliklerle kentin kültürel ve sanatla ilgili hayatina renk katan Bursa Büyüksehir Belediyesi, bu yil ilki düzenlenen Uluslararasi Bursa Sanat Çalistayi’nda Türkiye ile birlikte 7 ülkeden 21 ressami agirladi. Aynur Mahmudova Kaplan küratörlügünde bir hafta süren çalistaya, Türkiye’den Ahmet Türe, Asli Özen, Birsen Çeken, Bülent Yavuz Yilmaz, Bünyamin Agbal, Fahri Nur, Gülay Yüksel, Güzin Arisoy, Nilgün Aysecik Çevik, Saban Okan, Ziver Kaplan, Macaristan’dan Alim Adilov, Julianna Illes Major, Ottilla Szatmari, Bulgaristan’dan Kamber Kamber ve Petia Papazova, Romanya’dan Rares Kerekes, Hindistan’dan Ritu Singh, Azerbaycan’dan Vahit Novruzov ve Iran’dan Vodoud Moazzen katildi.

Çalistay çerçevesinde Muradiye Külliyesi, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri, Ulucami, Kozahan ve Hanlar Bölgesi, Yesil Cami ve türbesi, Iznik ve Gölyazi gibi Bursa’nin tarihi ve turistik mekanlarini gezen ressamlar, daha sonra kendileri için hazirlanan atölyede Bursa izlenimlerini tuvale aktirdi. Bursa’nin essiz güzelliklerinin uluslararasi ressamlarin firçalarindan yeniden yorumlandigi eserler, çalistay çerçevesinde düzenlenen ‘Ressamlarin Firçasindan Bursa Resim Sergisi’nde sanatseverlerle bulustu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nun fuaye alanindaki serginin açilis törenine katilan Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas, Bursa’ya önemli bir deger olarak kalacak eserlere imza atan tüm ressamlara tesekkür etti. Her sehrin bir hikayesi oldugunu, Bursa’nin hikayesinin ise belki de en orijinal hikayelerden biri oldugunu kaydeden Baskan Aktas, “Bursa bes farkli medeniyete ev sahipligi yapmis, özellikle erken dönem Osmanli’nin eserlerini bagrinda barindiran ve çok önemli izlerini hala tasiyan bir sehir. Burada açikçasi ressamlarimizin eserlerine baktigimizda da bunu çok net görmek mümkün. Ben her bir sanatçimiza tesekkür ediyorum. Bu çalismalar ne benim sahsima ve ne de bir baska kisiye ait çalismalar. Bunlar Bursa’nin çalismalari, Bursa’ya deger olarak kalacak çalismalar. Dolayisiyla sehir disindan, yurt disindan gelen misafirlerimiz var. Her birine ayri ayri tesekkür ediyorum. Yüreklerine saglik” dedi.

Küratör Aynur Mahmudova Kaplan da Bursa’da çok özel bir çalismaya imza attiklarini söyledi.

Sergi açilisina katilan davetlilere seslenen Kaplan, “Simdi sorsam: Sinema sanatçisi, pop sanatçisi ne kadar taniyorsunuz diye inaniyorum ki liste çok kabarik olur. Peki ülkemizden veya dünyadan resim sanatçilarindan kaç kisiyi taniyor ve takip ediyorsunuz? Evlerinizde veya makamlarinizda imzali sanat eserlerinin sayisi ne kadar? Büyük bir sessizlik. Iste biz bu sessizligi bozmak için 7 ülkeden degerli sanatçilarimizla bir hafta boyunca size bitmis resimlerden olusan bir sergi degil, bizzat resimleri yerinde yaparak bir sergi açmak istedik. Ressamlarimiz güzel Bursa’yi adim adim dolasarak etkilesimlerini atölye ortaminda kendi tuvalleri üzerine, kendi yorumlari ile yansittilar. Bu çagdas sanatçilarin yaptigi eserler gelecege kalacak. Bize bu güzel firsati sunan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile