Uluslararası Sinema Ve Din Sempozyumu Başlıyor

Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu bugün Bağlarbaşı Kültür Merkezinde başlıyor.

Açılış konuşmalarından sonra sempozyumun ilk günkü programında, ‘Sinema ve Din’ konulu bir panel ile Faysal Soysal’ın ‘Üç Yol’ filmi gösterimi yer alıyor. Nuri Tınaz’ın yönettiği panelde Nebraska Omaha Üniversitesinden William L. Blizek, Türkiye’den Ali Murat Yel ve Grand View Üniversitesinden John Lyden ‘Sinema ve Din’ konusunu tartışacaklar.

Sempozyum 22-23 Mayıs Cuma ve Cumartesi günleri Barcelo Eresin Topkapı Hotel’de yapılacak oturumlarla sürecek. Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi ve Nebraska Omaha Üniversitesi işbirliği ile yapılıyor.

90 BİLDİRİ İLE SİNEMA VE DİN TARTIŞILACAK

Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumuna Türkiye ve ABD başta olmak üzere 20’den fazla ülkeden bilim adamları ve sinemacılar katılıyor. Katılımcılar, 22-23 Mayıs Cuma ve Cumartesi günleri Topkapı Eresin Hotel’de gerçekleştirilecek oturumlarda iki günde 90 bildiri sunacak. Saat 09.00’da başlayacak olan oturumların her biri 90 dakika sürecek.

İLGİNÇ BİLDİRİ BAŞLIKLARI VAR

Sempozyumda yer alan bazı bildiriler şunlar:

"Cinsellik, Yalanlar, Rahipler: Toplumsal-Kültürel Bağlamda R. Lepage’nin Günah Çıkarma Filmi (Adele Reinhartz), Değerler Eğitiminde Sinema Terapinin İmkanı ve Gücü (Mehmet Kamil Coşkun), Ergenlerde Dini İnancın Teşekkülü ve Sinemanın Etkisi (Kamale Gahramanova), Yeşilçam Dönemi Türk Sinemasında İslami Öğelerin Sansürü (Dilek Kaya), Yeşilçam Sinemasındaki Kötü-Dindar Adam Stereotipi ve Vurun Kahpeye Filmi (F.Neşe Kaplan-K. Sevindi), Değerler Psikolojisi Perspektifinden Türk Sinemasında Din Görevlisi İmajı (Mustafa Koç), Rivette’nin Rahibe Filmi: Sadizm ve Mazoşizm Arasında Din (Paolo Stellin - Claudio Rozzoni), Çocuk Teolojisi Açısından Mısır Prensi Musa (The Prince Of Egypt) Çizgi Filmi (Halise Kader Ayata), Senaryo Veri Kaynağı Olarak İslâm Kaynakları (Kasım Şulul), İlk Tufan Filmi ve Kitab-ı Mukaddes ile İlgili Animasyon Filmlerin Doğuşu (David Shepherd), Bir İbadet Biçimi Olarak Sinema: Tarkovski Örneği (Fatih İbiş), Kuzuların Sessizliği Filmi Çerçevesinden M. Arabi Düşüncesinde ve Batı Geleneğinde İnsan (Ridade Öztürk), Afganistan’da Din Algısı ve Sinemanın Serüveni (Nasruddin Mezheri), Miyazaki Sinemasında Şintoizm Göstergelerinin Sunumu (Yüksel Balaban), Din, Film ve Post-Modernizm: Matrix Filmi Örneği (Amjad Mahmud Hussain), Derviş Zaim Filmleri Üzerinden Sinemada İslam Kitap Sanatlarının Yansıması (Serkan İlden-Elçin Akçora), Bulgaristan Sinemasında Müslümanın İmajı (Sonya Emilova), My Name is Khan Filminde Dini ve Milli Kimlik (Kathleen M. Erndl)".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile