''Uluslararası Süryani Sempozyumu'' Hazırlıkları Tamamlandı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nce düzenlenecek ''1. Uluslararası Süryani Sempozyumu'' ile ilgili hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünce 3 gün sürecek Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası Süryani sempozyumu olma özelliğine sahip ''1. Uluslararası Süryani Sempozyumu''nun, 20-22 Nisan'da Erdoba Elegance Oteli'nin konferans salonlarında eş zamanlı oturumlar şeklinde yapılacağı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mezopotamya coğrafyasının bütün bileşenlerini yeni bir anlayışla değerlendirmeyi, görünür kılmayı ve yeniden canlandırmayı hedef edindiklerini belirterek, şu ana kadar Türkiye'de bu alanda yapılmış en kapsamlı ve katılımlı sempozyuma üniversite olarak ev sahipliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Omay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Dillerin ve dinlerin şehri Mardin'de, tarihinden kökünü alıp modern geleceğe yansıyan bir sosyal bilimler üniversitesi olarak, şehrin kültürel zenginliğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Sadece bölgemiz değil dünya kültürü açısından da büyük öneme sahip olan Süryanilerin diğer kültürlerle ilişkileri bağlamında bu sempozyumda incelenmesi, bu kültürle etkileşim içinde şekillenen diğer kültür ve inançların da farklı bir bakış açısıyla ele alınmasına katkı sunacaktır.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile