''uluslararası Türk Sanatları Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı''

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ''1. Uluslararası Türk Sanatları Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı'' düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında, Konya'da kültürel alanda güzel gelişmeler yaşandığını belirtti.

SÜ'nün Konya'nın ekonomisine, kültürüne sosyal hayatına önemli katkılar yaptığını ifade eden Akyürek, düzenlenen sempozyumun kültürel belediyecilik açısından önemli katıklarda bulunacağını söyledi.

Konya'da çok sayıda restorasyon çalışması yürüttüklerini hatırlatan Akyürek, ''Bundan 15 yıl önce restore edilen birçok yapının yenilenme yerine bozulduğunu, tahrip edildiğini görüyoruz. Şimdi Konya'da tarih adeta yeniden canlanıyor. Daha güçlü çalışmalara ve daha yoğun çalışmalara girmek istiyoruz'' dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci de kültürün maddi ve manevi unsurları olduğunu, bunların birleşmesinin medeniyet kavramını ortaya çıkardığını ifade etti.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve Türk Cumhuriyetlerinden akademisyenlerin katılımıyla 11 oturum halinde gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Türk Sanatları Sempozyumu, 9 Kasım'da sona erecek.

Muhabir: İbraim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile