Uluslararası Üniversiteler Konseyi Bahreyn'de

Merkezi Ankara'da bulunan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Bahreyn Krallık Üniversitesi'nin davetlisi olarak Bahreyn'

  Merkezi Ankara ' da bulunan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu , Bahreyn Krallık Üniversitesi ' nin davetlisi olarak Bahreyn ' e resmi bir gezi gerçekleştirdi .

İlk olarak üniversite rektörü Prof . Yousef Abdul Ghaffar Abdulla ile Bahreyn Krallık Üniversitesi Medya Günü ' nün açılışına katılan Orhan Hikmet Azizoğlu , açılışta da bir konuşma yaptı . Konuşmasında Azizoğlu , şöyle dedi : " Özellikle son yüzyıllarda , coğrafyamızın akademik ve bilimsel açıdan batı toplumlarının yönlendirmesi ve himmetine muhtaç hale gelmiş olması hepimizi derinden üzmüş ve çözümler aramaya mecbur kılmıştır . Coğrafyamız dışında , coğrafyamızın akademik yapılanması ile ilgili yılda 2000 civarında çalıştay ve toplantılar yapılıyor olması alınan kararların uygulamaya konulması bizleri düşünmeye , çözüm üretmeye ve birlikte hareket etmeye adeta mahkûm etmeye yetecek kadar önemli etkenlerden sadece biridir . Aynı coğrafya , tarih , kültür ve kaderi paylaştığımız bu coğrafya insanının akademik yani eğitim , öğretim , sağlık , politik ve ekonomisini dahi batı toplumlarının yönetmesini ve yönlendirmesini artık kabullenmiyor ve tarihte olduğu gibi dünyaya yön veren konumumuza gelmemizi istiyoruz . "

Azizoğlu , ardından Bahreyn Milli Eğitim Bakanı Dr . Majid Bin Ali Al Nuaimi ile Bahreyn Üniversitesi Tıp Fakültesi ' nin diploma törenine katıldı . Ayrıca Bahreyn ' de , Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Bahreyn Krallık Üniversitesi ile Bahreyn Hükümeti ' nin ortaklaşa bir medikal üniversite açması için gerekli görüşmeler yapıldı . Görüşmeler neticesinde Bahreyn Hükümeti ' nin ve Bahreyn Krallık Üniversitesi ' nin lojistik destekleriyle tıp fakültesi , eczacılık fakültesi ve dişçilik fakültesi başta olmak üzere geniş kapsamlı bir medikal üniversitenin kurulması için karşılıklı mutabakata varıldı .

Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Bahreyn Krallık Üniversitesi ile Bahreyn Hükümeti arasında fizibilite çalışmalarına başlandığı ve gerekli altyapı çalışmalarının devam ettiği kaydedildi .

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu , Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ilgili akademik çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile