Uluyazı Yerleşkesi, Çankırı'ya Umut Oldu

Çankırı'da 3 yılda tamamlanma aşamasına gelen Karatekin Üniversitesi Uluyazı Yerleşkesi, kasımda hizmete girecek.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl gibi kısa zamanda 100 bin metrekare kapalı alan inşa ettiklerini söyledi.

Yerleşkedeki binaların estetik sanat eseri olduğuna dikkati çeken Savaş, 4 fakülte binası, rektörlük, sosyal tesis, spor kompleksi, yemekhane, bin 200 öğrenci kapasiteli 2 amfi, bin 80 kişilik yurt yaptıklarını kaydetti.

Savaş, yerleşkenin su sorununu çözdüklerini, meydan düzenlemesi ve giriş yolunu yapmaya devam ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Çankırı Karatekin Üniversitesi, iki özelliğiyle ön plana çıkıyor. İlki master planı olan bir üniversite. Bundan 10 yıl sonra yerleşkede yapılacak binaların metrekareleri, koordinatları her şeyi planlanmış durumda. İkincisi, 60 milyon liralık altyapı sistemi yaptık. Yerleşkemiz şu anda 4 fakülteyi, 1 rektörlüğü barındıracak halde. En yakın zamanda diğer fakülteleri yerleşkeye taşıyacağız. Yerleşkedeki binaların yüzde 98'i tamamlanmış durumda."

- "Çankırı'nın potansiyeli çok yüksek"

Kasım ayının başında yerleşkeye taşınmayı planladıklarını belirten Savaş, üniversitenin Çankırı için çok büyük bir lokomotif olduğunu vurguladı.

Savaş, Çankırı'nın Ankara'ya yakınlığından dolayı mağdur olduğunun konuşulduğunu aktararak, "Çankırı, Ankara'ya Eskişehir'den daha yakın. Çankırı'nın potansiyeli çok yüksek, ikinci bir Eskişehir olma şansı çok büyük. Bu anlamda üniversite buna çok katkı sağlayacak. Çankırı, Ankara'nın yanı başında, güvenli bir şehir. Laboratuvarları ve projeleriyle ön plana çıkacak bir şehir olacak."

- "Üniversite, Çankırı'nın hayat damarlarından biri"

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise yerleşkenin yaklaşık 150 milyon liraya yapıldığını ifade ederek, kentin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinde 10 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Filiz, "Bu öğrenciler Çankırı esnafını ve piyasayı rahatlatacak, esnafın işsizliğini canlandıracak. '10 bin öğrenciyi nasıl 20 bine çıkarabiliriz' diye düşünmeliyiz. Maddi ve manevi destek, siyasi iradeden gelecek. Elimden geldiği kadar üniversitemiz için yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

Filiz, üniversitelerin yatırımcıları cezbettiğini olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üniversite, Çankırı'nın hayat damarlarından biri' demektir. Diğer bir hayat damarı da sanayidir. Çankırı'nın Ankara'ya yakınlığını değerlendirebilmemiz ve Ankara'ya entegre edebilmemiz için üniversitede yetişmiş insan gücünü sanayide değerlendireceğiz. Sanayi öğrencisiz, yetişmiş insansız olmaz. Üniversiteden mezun öğrenci iş bulamazsa olmaz. İkisini birbiriyle entegre ettiğimiz zaman, üniversite ve sanayi sayesinde Çankırı'da 30 binin üzerinde nüfus artışı yaşanacak. Çankırı, bu sayede 100 bin nüfusunu aşmış, kabuğunu kırmış bir şehir olacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile