UMKE Gönüllülerinden Gerçegini Aratmayan Tatbikat

UMKE Gönüllülerinden Gerçegini Aratmayan Tatbikat

Bartin’da UMKE ekiplerince gerçeklestirilen temel egitim ve tatbikat kampinda, enkaz ve göçük altindan yarali kurtarma, travmali hastaya yaklasim, arazide yön bulma, suda kurtarma, trafik kazasi, hasta tasima, temel yasam destegi tatbikatlari gerçeklestirildi.

Bartin Il Saglik Müdürlügüne bagli olarak görev yapan Bartin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile birlikte 10’uncu bölge illeri arasinda yer alan Bolu, Zonguldak ve Karabük ekiplerinin katilimiyla Bartin’in Inkumu sahilinde egitim ve tatbikat kampi düzenlendi.

3 gün süren egitim kampina AFAD, Bartin Belediyesine bagli cankurtaran ve itfaiye ekipleri ile Bartin Inkumu Jandarma Komutanligina bagli ekipler de destek verdi.

Kamp süresince çesitli senaryolar hazirlanarak enkaz ve göçük altindan yarali kurtarma, travmali hastaya yaklasim, arazide yön bulma, suda kurtarma, trafik kazasi, hasta tasima, temel yasam destegi tatbikatlari gerçeklestirildi.

Karadeniz açiklarindaki bir yük gemisinin kazan dairesinde gerçeklesen patlama sonucu yaralanan 10 kisinin kurtarma teknesi ile kiyiya ulasmasi, denize düsen 1 kisinin cankurtaran ekiplerince kurtarilmasi, kazazedelere yardima kosarken kayaliklardan düsüp mahsur kalan bir balikçinin kurtarilmasina yönelik tatbikat drone ile havadan görüntülendi. Tatbikat sirasinda gerçegi aratmayan görüntüler ortaya çikarken UMKE ekiplerinin tatbikati basarili bir sekilde tamamlandi.

Bartin Il Saglik Müdürü Dr. Alpaslan Erol egitim ve tatbikat kampinin basariyla tamamlandigini ifade ederek, “Gönüllü ordumuz birçok egitimi tamamlayarak ihtiyaç oldugu anda tüm imkan ve kabiliyetlerini kullanarak insanlarin hayatlarina dokunmuslar, yaralarini sarmislardir. Bartin ve bölge illerimizden gelen UMKE ekipleri basarili bir tatbikat gerçeklestirmislerdir. Ekibin her bir üyesine tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum.” dedi.

Egitim ve tatbikat kampi programinin sonunda 51 UMKE gönüllüsü katilimciya sertifikalari takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile