Ümraniye Belediye Başkanı Can KKTC'de

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindeki heyet, Lefkoşa temasları çerçevesinde bugün KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü ziyaret etti.

Başbakan İrsen Küçük, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Can ve heyetini KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TC ve KKTC’deki belediyelerin sürekli işbirliği içinde bulunmansın önemine değindi.

İki ülke belediyelerinin ilişkisinin görüş alışverişi açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Başbakan Küçük, bu iyi ilişkiler sayesinde Anavatan’daki belediyelerin kazandığı deneyimlerden, KKTC’deki belediyelerin yararlanabildiğini kaydetti.

TC ve KKTC’nin kardeşlik, dostluk ve akrabalık ilişkileri bulunduğunu ifade eden Başbakan İrsen Küçük, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin devamını diledi.

Hasan Can da, Başbakan İrsen Küçük’e kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür ederek, Ümraniye Belediyesi hakkında bilgi verdi.

Bir kaç günlük tatilin yanında belediyecilikle de ilgili görüşmeler yaptıklarını belirten Can, Kıbrıs meselesinin gençlik yıllarından beri heyecan veren bir dava olduğunu belirtti.

"Kıbrıs deyince yüreğimizin heyecanlandığı, gözlerimizin dolduğu, burada bir başarı gördüğümüzde mutlu olduğumuz, buradaki kardeşlerimizin selamete varması için dua ettiğimiz bir vatan parçası" diye konuşan Can, KKTC'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile