Ümraniye'de Kazanlar Kaynadi, 10 Bin Kisiye Asure Ikram Edildi

Ümraniye'de Kazanlar Kaynadi, 10 Bin Kisiye Asure Ikram Edildi

Ümraniye’de Muharrem ayi dolayisiyla dev kazanlarda pisirilen asureler 10 bin vatandasa ikram edildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programa AK Parti Istanbul Milletvekili Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim’da katilim sagladi.



Ümraniye Belediyesi Muharrem ayi nedeniyle her yil geleneksel hâle getirdigi Asure dagitimlarina bu yilda devam etti. Alemdag Caddesi’nde düzenlenen özel bir programla 10 bini askin vatandasa dev kazanlarda kaynatilan asureler dagitildi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda mehter ekibinin sahnesiyle devam etti. Programa, AK Parti Istanbul Milletvekili Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim katildi.

Baskan Yildirim ve Istanbul Milletvekili Kurum, asure kazaninin basina geçerek, asure pisirdi vatandaslara ikramda bulundu.

"Muharrem ayinin herkese hayirlar getirmesini niyaz ediyorum"

Asure dagitimi sonrasi konusan Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, "Muharrem ayimiz mübarek olsun. Kerbela’da Hüseyin Efendimizle 70 sehidimiz var. Basta Hüseyin Efendimiz olmak üzere tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Asure Günü, birlik beraberlik günü. Türk milleti olarak birligimizi ve beraberligimizi korumaliyiz. Bugüne kadar çok sükür ki korumayi basardik. Alevisiyle, Sünnisi ile Kürdüyle Laziyla hiçbirimizin birinden bir farki yok. Bütün yaratilanlar basimizin taci. Asurenin bizlere hayir getirmesi dilegiyle. Muharrem ayinin herkese hayirlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile