Umutlarını Sel Suları Götürdü

Umutlarını Sel Suları Götürdü

Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaklaşık 15 gün önce meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılırken, Koruoba köyünde yaşayan Necati Karagöz, bütün hayatı boyunca biriktirdiklerini bir anda kaybettiğini, geriye sadece evinin kaldığını anlatarak, “Buna da şükür” dedi.

Sele maruz kalan Koruoba köyünde yaşayan Necati Karagöz (62) afetten en çok zarar görenlerden biri. Çiftçilikle geçinen ve ömrü boyunca biriktirdiği her şeyi selde kaybeden Karagöz, “62 yaşındayım, bu yaşa kadar hiç böyle bir yağış görmedim. Canımı zor kurtardım. Can malın yongası derler. Malımı kurtaramadım ama Allah’a şükürler olsun canımı kurtardım. Elimde avucumda hiçbir şey kalmadı” dedi.

Sel anını anlatan Karagöz, “O sabah yağmurun yağdığını gördüm. Dışarı bir baktım, çıkılacak gibi değil. Camdan baktım arabamı, traktörümü, motosikletimi sel almış götürüyor. Zar zor dışarı çıkıp inekleri dama kapattım ama buğdaylarım, samanlarım, damım yerle bir oldu. Yaklaşık 100-150 milyar zararım var” dedi.

Geriye kalan 4 ineğini de satmak zorunda kaldığını söyleyen Karagöz, “4 ineğim vardı, satmak zorunda kaldım çünkü ne yem kaldı ne saman. Ne vereceğim ineklere? Zaten borç da var. O yüzden yok pahasına sattım. Şimdi elimde kalan bir kuru canım, bir de kafamı sokacak evim var. 'Allah’ım, buna da şükürler olsun' demekten başka bir çarem yok” diye konuştu.

Öte yandan, Biga'daki kuvvetli yağıştan etkilenen 16 köy olduğu belirtildi. Yaklaşık 140 üreticinin zarar gördüğünü söyleyen Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, “Biga'da da 13 bin dekar arazinin zarar gördüğünü tespit ettik. Başta çeltik tarlaları olmak üzere silajlık mısır, domates ve biberin yanı sıra birçok mahsul zarar görmüş durumda. Bu kanuna bir tebliğ eklenerek bu üreticilerimizin zararının karşılanmasını, borçlarının 1 yıl ertelenmesini istiyoruz. Zarar gören üreticilerin bu kapsama alınması için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile