Ünal, DEIK Toplantisina Katildi

Ünal, DEIK Toplantisina Katildi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Karabük Sube Baskani Cengiz Ünal, Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) tarafindan Türkiye ile Karadag arasindaki ticari iliskilerin masaya yatirilmasi amaciyla düzenlenen toplantiya katildi.



Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Karadag-Türkiye Is Konseyi Yönetim Kurulu üyesi de olan Cengiz Ünal, Istanbul’da gerçeklestirilen ve Karadag Ekonomik Kalkinma Bakani Jakov Milatovic ile DEIK/Türkiye-Karadag Is Konseyi Baskani Naser Alim’inde hazir oldugu toplantiya katildi.

MÜSIAD Sube Baskani Cengiz Ünal, Karadag Ekonomik Kalkinma Bakani Jakov Milatovic’in Türkiye’den yatirim beklediklerini ve Türkiye’yi Karadag’a en çok yatirim yapan ilk 5 ülke arasinda görmek istediklerini arzuladiklarini söyledi.



Ünal, kendisinin ayrica DEIK/Türkiye-Karadag Is Konseyi Yönetim Kurulu üyesi oldugunu ve Karabüklü is insanlarinin ihracatini arttirmak adina çalistiklarini kaydederek, "Ihracat üzerine firma yapilandirma olusturuyoruz. Üyelerimizi ve üye olmak isteyen isadamlarimizin yurt disina gönderecekleri ürünler noktasinda ihracat firmasi kurarak bu yolda bir çalisma yapiyoruz. Orada bunu dile getirdim. Karadag ve Avrupa ülkelerinin bir çogunda beklentisi var. Karabük’te uluslararasi ögrencilerimiz var ve onlarin ülkelerinin ihtiyaç duydugu ürünleri Karabük MÜSIAD olarak yurt disina satisi ve pazarlanmasi adina bir gayret gösteriyoruz. Ayni zamanda Karadag Ekonomik Kalkinma Bakani Jakov Milatovic, DEIK/Türkiye-Karadag Is Konseyi Baskani Naser Alim ve DEIK Baskani Nail Olpak’in hazir oldugu toplantida bu konulari görüstük. Safranbolu’da hayata geçirdigimiz cam teras projesini yapmayi planladigimizi aktardik. Karabüklü is insanlarinin ihracat yapabilecekleri ortak platformda bulusturmak adina MÜSIAD Subesi Yönetimi olarak gayretimiz var. Insallah yapacagimiz çalismalarla hem kent ekonomisine, hem de ülke ekonomisine döviz girdisi saglamak adina çalismalarimiz yakinda kamuoyu ile paylasacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile