UNDP Heyetinden Malatya TSO Ziyareti

UNDP Heyetinden Malatya TSO Ziyareti

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) yetkilileri Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’ni (MTSO) ziyaret ederek depremin ekonomik etkileri, toparlanma sürecindeki ihtiyaçlar ve çalismalar hakkinda istisarelerde bulundu.

UNDP Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic, UNDP Iklim Degisikligi ve Çevre Portföy Yöneticisi Nuri Özbagdatli, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Dogan’in yer aldigi heyet Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Hakan Er, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi. UNDP’nin deprem bölgesine yönelik çalismalari üzerine istisarelerde bulunulan toplantida, özellikle ekonomik hayat, istihdam ve sosyal konularda yasanan sorunlar ile bu konuda destek olunabilecek alanlar hakkinda görüsmeler gerçeklestirildi.

UNDP Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic ve heyetine ziyaretleri için tesekkür eden Meclis Baskani Hakan Er, “Büyük yikim olusturan afet, 50 binden fazla insanin hayatini kaybetmesine, bölge nüfusunun yüzde 20’sinden fazlasinin yerinden olmasina yol açti. Afet sonrasi süreçte UNDP’nin bölgemizde önemli sorumluluklar alarak yardim ve destek faaliyetleri yürütüyor. Kurumlar ve yerel STK’larla koordine olan örgüt, sosyal hizmetler, ailelerin yasam sartlarinin iyilestirilmesi, istihdam ile kültürel miras eserlerinin korunmasi konusunda destekler sagliyor. UNDP’nin depremin akabinde 1,5 milyon dolari askin degerde ekipman ve malzeme sagladigini ve yaklasik 30 milyon dolar gibi bir bütçeyi hazir beklettigini biliyoruz” dedi.

Afet sonrasi hizla koordine olarak verilen bu destekleri saglayabilmenin önemine de deginen Er, “Bugünkü toplantimizda Malatya’mizin toparlanma sürecindeki ivedi ihtiyaçlari ve bu alanlarda sunulabilecek destekler hakkinda fikir teatisinde bulunduk. Bu ziyaret vesilesiyle yardimlari ve çabalari için Dragisic nezdinde tüm UNDP yöneticileri, destekçileri ve sahada görev alan ekiplerine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile