UNESCO'dan Belgin Naim'e Destek

UNESCO'dan Belgin Naim'e Destek

Romanya Aba Güresi Federasyon Baskani Belgin Naim’e, Romanya Devlet Yönetimi ve UNESCO’dan büyük destek geldi.

Türkiye Aba Güresi Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ibrahim Öztek, 10 yildir Hatay’da yapilan Aba Güresleri’ne takim olarak katilan Romanya Türk-Tatar Birligi Baskani Belgin Naim’in önemli basarilar elde ettigini aktardi. Türkiye disinda ilk Uluslararasi Aba Güresi hakeminin de Romanya’dan çiktigina deginen Öztek, Belgin Naim’in Aba Güresleri’ni Romanya’da festival haline getirdigini söyledi.

Öztek açiklamasinda, "Belgim Naim, Avrupa ve Asya’dan pek çok ülkenin katilimiyla, güreslere kültürel bir hava katmis, ayni zamanda çalismalari ’Kurultay’ adiyla anlamli etkinliklere dönüstürmüstür. Belgin Naim, 2023 yiliyla birlikte Romanya UNESCO teskilatinin da destegini alarak, çalismalarina çesitlilikte birlik, kültürel çesitlilik, ulusal ruh sagligi ve uyusturucu ile mücadele gibi konulara da yer vermistir. Çalismalarin tanitimi için yapilan konferansa Romanya Cumhurbaskani Emil Constantinescu’da bir kutlama mesaji göndermis ve mesajda gençlerin egitiminin önemine deginmistir. Projeye Aile, Gençlik ve Firsat Esitligi Bakanligi, Disisleri Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ile Romanya Insan Haklari Enstitüsü de destek olmustur. Bu çalismalar; farkli kültür ve geleneklerden gelen toplumlarin kutlamalarini, törenlerinin, sanatlarini ve kültürlerini dürüst ve açikça yasamalarini ve kültürlerarasi evrimi tesvik etmek amaçlanmistir. Bu amaç dogrultusunda Türklere has Mangala, T Toguz Kumalak ve geleneksel okçuluk gibi sportif ve zihinsel oyunlar veya diger göçebe oyunlari Romanya ve Avrupa’da ilgi ile izlenmekte ve yayginlasmaktadir" ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Öztek, Baskan Naim’in Romanya’daki Aba Güresi, kültür ve sportif çalismalarini takdirle karsiladigini ve basari dileklerini ileterek, Türkiye olarak daima yaninda destekçileri olduklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile