BM’nin “Kültürlerarası Yakınlaşma On Yılı (2013-2022)” çerçevesinde UNESCO’nun “Evrensel Kültür Mirasımızın Korunması İçin Birleşelim” kampanyasına destek amacıyla “Palmira İçin Barış Konseri” düzenlendi.
Konser, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ADAP Barış için Sanatçılar Derneği ve Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla gerçekleşti. Konserde, farklı din ve kültürlere mensup sekiz piyano sanatçısı sahnede yer aldı. Konseri izlemeye gelen Parisliler, UNESCO’nun toplantı ve konser salonunu doldurdu. Sanatçıların Rossini, Poulenc, Rachmaninoff, Liszt, Chostakovich, Jolivet, Ravel ve Bizet’in eserlerinden oluşan toplam 9 eseri iki el, dört el ve sekiz el formatlarında çalarak seslendirdi. Konserin düzenlenme amacıyla ilgili olarak Türkiye’nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı bir konuşma yaptı, Büyükelçi Botsalı’nın konuşmasının ardından, UNESCO Genel Direktörü İrina Bokovo’nin konserle ilgili konuşması ekrana yansıtılarak verildi.
Sanatçılar, arasında bulunan Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşı Cyprien Katsaris, Kıbrıs Türk kesiminden Piyanist arkadaşı Rüya Taner ile birlikte çalarken, “Müzik barıştır” ifadelerini kullandı. Sırasıyla Jerfi Aji, Davis Lively, Nima Sarkechik, Tambi Jimuk, Rüya Taner, Cyprien Katsaris, Panagiotis Trochopoulos, Hüseyin Sermet ve Seta Tanyel sahne aldı.
UNESCO'dan Palmira İçin Barış Konseri
UNESCO Paris’teki merkezinde Suriye’nin kenti Palmira’da terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen yıkıma dikkat çekmek amacıyla “Palmira İçin Barış Konseri” düzenlendi.