UNESCO Kenti Safranbolu Yilbasina Hazir

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün tarihi konaklariyla ünlü Safranbolu ilçesinde yilbasi tatili hazirliklari tamamlandi.

Osmanli döneminden günümüze aslini koruyarak gelen han, hamam, cami, çesme ve köprülerin yani sira 18. ile 20. yüzyillarda yapilan, genellikle üç katli 6-8 odali, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde sekillendirilmis geleneksel evlerin yer aldigi tarihi ilçede, yilbasi için belediye tarafindan özel isiklandirma ve süsleme yapildi, "2022" yazili dekorlar yerlestirildi.

"Dünyada en iyi korunan 20 kent" arasinda gösterilen ilçede restore edilerek butik otel haline dönüstürülen ve yeni yila ilçede girmek isteyen yerli ve yabanci turistlerin doldurdugu konak ve otellerde denetimler siklastirildi.

- "Bizleri mutlu ediyor"

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, gazetecilere, yeni yila girerken kenti renklendirmek, biraz daha eglenceli hale getirmek istediklerini söyledi.

Baskan Köse, "Kentimizin caddelerini ve sokaklarini yilbasi süsleriyle donattik. Vatandaslarimizin sik sik kullandigi, sirkülasyonun yogun oldugu Misak-i Milli Demokrasi Meydani'nda, kavsaklarda ve Kazdagli Meydani'na isiklandirma yaptik. Halkimizin süslemelere ilgi göstermesi, buralarda fotograf çekip, sosyal medya paylasimi yapmalari onlarin memnuniyetini gösteriyor ve bu durum bizleri mutlu ediyor." diye konustu.

Zabita ekiplerinin ilçede gida satan is yerleri ve konaklama ile yeme içme alanlarinda denetimlerini siklastirdigini vurgulayan Köse, misafirlerin huzurlu bir tatil geçirmeleri için ellerinden geleni yaptiklarini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile