Unıcef’ten Suriyeli Çocuklara Ayakkabı Yardımı

Unıcef’ten Suriyeli Çocuklara Ayakkabı Yardımı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’deki kamplarda bulunan 5-18 yaş arası Suriyeli çocuklara UNICEF tarafından okul ayakkabıları dağıtıldı.

Adıyaman Çadırkentte düzenlenen ayakkabı dağıtım törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, Kuveyt Büyükelçiliği İkinci Katibi Tareg Al Khasram, Kızılay Bölge Koordinatörü Şafak Lostar ve AFAD Yetkilileri katıldı.

AFAD’ın Koordinasoyunda Kuveyt Hükümeti ve Amerika Birleşik Devletlerinin finansal katkılarıyla hayata geçirilen “Okula Dönüş Ayakkabısı” projesi ile savaşın etkilerini en ağır şekilde yaşayan çocukların motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor. UNICEF tarafından ilerleyen günlerde yeni faaliyetlerle de desteklenecek olan proje aracılığı ile kriz dönemlerinde bile eğitimin bir çocuğun geleceği için nedenli önemli olduğu ve sürdürülmesinin gerekliliği vurgulandı. Çadırkentte düzenlenen ayakkabı dağıtım töreninde konuşan UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban “Türkiye’deki kamplarda bulunan 5-18 yaş arası Suriyeli çocuklara okul hazırlığı için 80 bin adet ayakkabı dağıttıklarını ve bu kapsamda Adıyaman Çadırkentteki Suriyeli çocuklara da 5 bin çift ayakkabı dağıtıldığını belirterek, UNICEF olarak amacımız savaşın etkilerini en ağır şekilde yaşayan çocukların motivasyonunu artırmaktır. Buradaki etkinlikle Suriyeli yavrularımızın okula dönüş kampanyasını desteklemektir” dedi.

Kuveyt Büyükelçiliği İkinci Katibi Tareq Al-Khasram ise yapılan yardımları yerinde görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Kuveyt Hükümeti Suriye’deki kız kardeşlerine ve erkek kardeşlerine her zaman destek vermektedir. Kuveyt Hükümeti olarak Suriyeli kardeşlerimize yönelik bu yardım çalışmalarımızın devamı da gelecektir” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan ise, yaptığı konuşmada, “Bugün burada AFAD’ın koordinasyonunda Kuveyt Hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletlerin finansal katkılarıyla Suriyeli çocukların okula gidişinin teşvik edilmesi amacıyla 5 bin çift ayakkabı dağıtıldığını belirterek, yaptıkları bu anlamlı yardımlardan dolayı UNICEF’e, Kuveyt Hükümetine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi

Konuşmaların ardından Suriyeli çocuklara ayakkabıları dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile