Üniversite Adaylarinin Öncelikli Tercihi Açiklamasi KTO Karatay Üniversitesi

Üniversite Adaylarinin Öncelikli Tercihi Açiklamasi KTO Karatay Üniversitesi

Egitim dünyasinin köklü temsilcisi Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi; ülkenin sosyal ve ekonomik açidan kalkinmasinda önemli roller üstlenen bireyler yetistiriyor.

Ismini, Anadolu’daki ilk Vakif Yüksekögretim Kurumu niteligindeki Karatay Medresesi ile Türkiye’nin en köklü ticaret odalarindan biri olan Konya Ticaret Odasi’ndan alan KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin en donanimli üniversiteleri arasinda yerini alarak ülkemizin sosyal ve ekonomik açidan kalkinmasinda önemli roller üstlenecek bireyler yetistiriyor. KTO Karatay Üniversitesi; 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile ülkemizin ihtiyaç duydugu nitelikli insan kaynagini yetistiriyor. 65 ülkeden 600’ü uluslararasi olmak üzere; 8.500 ögrencisi, 400 akademisyeni ve 6 binden fazla mezunu ile dünya standartlarinda egitim vermek için çalismalarini sürdürüyor.

En büyük kampüs alanina sahip 9. üniversite

Modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldigi Merkez Kampüsü; Konya Ticaret Odasi Teknoloji ve Egitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akilli Teknolojiler Merkezi; Konya Egribayat’ta yer alan ve pilot adaylarinin yetistigi Hava Parki ile KTO Karatay Üniversitesi dikkatleri üzerine çekiyor. KTO Karatay Üniversitesi, 97 bin 553 metrekaresi kapali, 435 bin 76 metrekaresi açik olmak üzere toplam 532 bin 629 metrekare alana sahip. Vakif Yüksekögretim Kurumlari 2021 Degerlendirme Raporuna göre, toplam alan büyüklügü siralamasinda 77 vakif üniversitesi arasinda 9. sirada yer aliyor.

KTO Karatay Üniversitesi, T.C. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan hazirlanan Danisman Bilgi Sistemi (DABIS) verilerine göre mezun istihdam siralamasinda Türkiye’deki 153 üniversite arasinda 15. sirada yer aldi. KTO Karatayli ögrencilerin yüzde 89’u 12 ay içerisinde ise yerlesirken, yüzde 13’ü ise daha mezun olmadan ise yerlesebiliyor.

Sektörün talepleri dogrultusunda yeni programlar

KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü ticaret odalarindan biri olan ve 25 binden fazla üyeye sahip Konya Ticaret Odasi’nin ve istiraklerinin gücünü arkasina almaktadir. Teknoloji ve inovasyon alanlarinda lider konumda çalismalarina devam eden üniversite, sektörel talepler dogrultusunda nis bölümler açmayi sürdürüyor. Pilotaj, Enerji Yönetimi, Sigortacilik ve Sosyal Güvenlik gibi bölümleri bünyesinde barindiran KTO Karatay Üniversitesi, sosyal yapisini da göz önünde bulundurarak nitelikli çalismalar ortaya koyuyor. Ögrencilerine sunmus oldugu genis burs imkanlari ile Vakif Yüksekögretim Kurumlari 2021 Raporu’na göre, en fazla burs veren üniversiteler arasinda 7. sirada yer aliyor.

Köklerini göklere tasiyan üniversite

2019 yilindan itibaren ögrenci kabul eden KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü, havacilik egitimi konusunda farkini ortaya koyuyor. Bin 200 metre çim pist, bin 500 metre asfalt pist, bin 500 metre taksi yolu, uçak bakim hangari, 5 adet egitim uçagi (VIPER SD4 NVFR) ve 2 adet planörle (ASK21 GLIDER) Türkiye’nin en modern pilot yetistirme tesislerinden birine sahip. Kendi hava parkinda, kendi planör ve uçak filosuyla, Türkiye’nin en deneyimli uçus ve teknik bakim ekibiyle pilot adaylari yetistiren üniversite, bu konudaki basarilarini birçok ödülle de taçlandirmaya devam ediyor. Havacilik sektörünün duayen isimleri, KTO Karatayli Pilotaj ögrencileri ile sik sik bir araya gelerek mesleki deneyimlerini, kariyer yasamlarini, sektörel tecrübelerini paylasarak tavsiye ve önerilerde bulunuyor. KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü mezunlari, 4 yillik üniversite diplomasina ek olarak Sivil Havacilik Organizasyonu onayli Ticari Hava Yolu Pilotu lisansina da (ICAO) sahip. 2022-2023 egitim-ögretim döneminde Pilotaj Bölümü, 4 ögrenci tam burslu, 22 ögrenci ücretli olmak üzere toplamda 26 ögrenci alacak.

Türkiye’nin Akilli Teknolojiler Merkezi’ne sahip tek üniversitesi

KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Akilli Teknolojiler Merkezi’ni (AKITEK) hayata geçirdi. Proje ile ülkedeki tarim makinesi üreticilerinin Tarim 4.0 ile uyumlu akilli teknolojilerle donatilmis yenilikçi tarim makineleri üretebilme kapasitelerini gelistirmeleri amaçlanmaktadir. Projede Makine, Mekatronik, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisligi Bölümlerinde egitim alan, belli bir basariya sahip lisans son sinif ve lisansüstü ögrenciler de yer alarak önemli mesleki deneyim kazanmaktadir. Türkiye’de Akilli Teknolojiler Merkezi’ne sahip tek üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, Vakif Yüksekögretim Kurumlari 2021 Raporu’nda da önemli bir basariya imza atarak, toplam AR-GE harcamalarina göre 68 vakif üniversitesi arasinda en fazla yatirim yapan 5. üniversite olarak yerini aldi.

Model fabrika ile uygulamali egitim imkani

Model Fabrika, 2019 yilinda Konya Ticaret Odasi Teknoloji ve Egitim Kampüsü bünyesinde faaliyete geçirildi. Model Fabrika, bilgi teknolojilerinin verimli ve yogun kullanilmasi ve bilgilerin elektronik ortama tasinmasi ile ilgili süreçlerde de fayda saglayan bir yapida bulunuyor. Model Fabrika’da, KTO Karatayli basarili Endüstri, Makine, Mekatronik Mühendisligi Bölümü ögrencileri de görev alarak üretim gerçeklestiren firmalarin verimliliklerine katki saglamaktadir.

En güncel bilgi teknolojileri

Güncel teknolojik ürünler üreten, arastirma gelistirme faaliyetleri ile dünya çapinda projelere imza atan KTO Karatay Üniversitesi, gelisen teknolojilere uygun tasarlanan modern laboratuvarlara sahip bir üniversite konumundadir. Alaninda uzman akademisyenler, en yeni teknolojileri kullanarak güçlü projeler yürütmektedir. Hizli ve güvenli internet sistemi, modern ve yüksek teknolojik bilgisayarlar, ögrencilerin diledikleri zaman erisebilecekleri dijital ekranlar, CERN Alice Deneyi verilerinin depolandigi süper bilgisayar, KTO Karatay Üniversitesi’ni teknolojik açidan ülkemizin gelisimine liderlik eden üniversitelerden biri yapmaktadir.

Ulusal ve uluslararasi alanda elde edilen üstün akademik basarilar

KTO Karatay Üniversitesi, uluslararasi standartlarda egitim veren, proje odakli egitim anlayisinin yaygin oldugu bir üniversitedir. KTO Karatayli ögrenciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programlari çerçevesinde önemli bir basari yakaladi. KTO Karatay Üniversitesi, ögrenci basina düsen proje kabul oranina göre Konya’da 2., Türkiye geneli vakif üniversiteleri arasinda 11. ve 180 üniversite arasinda 33. oldu. Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2021’de ‘Biyoteknoloji ve Inovasyon Yarismasi Üniversite ve Üzeri Fikir Kategorisi’nde KTO Karatay Üniversitesi HESPEROS Takimi 1. siraya adini yazdirdi.

Güçlü uluslararasi is birlikleri

KTO Karatay Üniversitesi, ögrencilerine uluslararasi düzeyde imkanlar sunmak ve egitimlerine katki saglamak amaciyla çalismalarina devam ediyor. 8 farkli yabanci dil, ERASMUS+, IAESTE Staj Programi gibi olanaklarin yaninda uluslararasi çalisma ve is birliklerini de imzaladigi protokollerle genisletiyor. ABD, Azerbaycan, Endonezya, Malezya, Uganda gibi ülkelerde bulunan saygin üniversitelerle is birligi anlasmalari bulunuyor. Bu anlasmalarla KTO Karatay Üniversitesi mevcut programlarini güçlendirmeyi, teknoloji ve bilim alaninda önemli adimlar atarak uluslararasi alanda ses getiren üniversitelerin basinda gelmeyi amaçliyor.

Sosyal, kültürel ve sportif yasam

Toplumsal konular basta olmak üzere pek çok farkli alanda faaliyet yürüten ögrenci topluluklarina üye olmak, sporla ilgilenmek, kültürel etkinliklere katilmak ya da organize etmek de KTO Karatay’daki sosyal yasamin önemi bir parçasi durumundadir. Futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, halk oyunlari, bilek güresi, atletizm, yüzme, okçuluk, tekvondo, muaythai, satranç, eskrim, e-spor ve çok daha fazla spor dalina KTO Karataylilar ögrenim gördükleri süre içerisinde dahil olabilmekte, üniversite takimlarina katilarak yeni basari hikâyeleri yazabilmektedir.

“Senin Tercihin Senin Gelecegin” mottosuyla yeni dönem ögrencilerini bekleyen KTO Karatay Üniversitesi, yüzde 30 tercih bursu, aylik 3 bin TL’yi bulan Giris Yüksek Basari Bursu, Konya disindan gelen ögrenciler için yüzde 50 Barinma Bursu gibi alternatif birçok bursu üniversite adaylarina sunmaktadir. Üniversite adaylari detayli bilgi için aday ögrenci sitesi aday.karatay.edu.tr adresini ziyaret edebiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile