Üniversite De 'Oryantasyon Programi' Düzenlendi

Üniversite De 'Oryantasyon Programi' Düzenlendi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde 1. sinif ögrencileri için ders programlarina baslamadan önce Üniversitenin isleyisi ve Kilis’e uyum sürecini kolaylastirmak amaciyla Kütüphane ve Kongre Merkezi’nde akademik ve idari personelin de katildigi “Oryantasyon Programi” gerçeklestirildi.

Üç gün süren ve Üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel imkânlari hakkinda bilgilerin paylasildigi programin ilk gününde Fen Edebiyat Fakültesi, Kilisli Muallim Rifat Egitim Fakültesi, Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlik Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Yusuf Serefoglu Saglik Bilimleri Fakültesi ve Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu; ikinci gününde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. sinif ögrencilerine sunumlar gerçeklestirildi.

Programin ikinci ve üçüncü gününde ögrencilerimize Kilis gezisi düzenlendi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi, Bilgi Islem Daire Baskanligi, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi, Ögrenci Isleri Daire Baskanligi, Uzaktan Egitim Merkezi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi ile Dis Iliskiler Ofisi tarafindan hazirlanan videolarla her birimin personeli tarafindan ögrencilerin merak ettigi konular hakkinda bilgiler verildi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Asici, ögrenciler arasindaki iliski ve etkilesimi güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, onlarin ileriye dönük planlarinda merkez olarak kariyer danismanligi konusunda arastirmalar yapmalarina yardimci olduklarina degindi.

Bilgi Islem Daire Baskanligindan Mühendis Rahime Özgönül, Üniversitenin internet agina erisim ve ögrencilerimizin gereksinim duyacagi bilisim hizmetleri hakkinda bilgi verdi.

Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Sube Müdürü Deniz Koç, Üniversitede ögrencilerin dersler disinda faydalanabilecegi alanlar, yemekhane hizmetleri, basvuru noktalari, kulüpler, spor ve sosyal tesis imkânlarindan bahsetti.

Ögrenci Isleri Daire Baskanligi Sube Müdürleri Hamza Badeli ve Halil Günes, ögrencilerie Üniversiteye kayit sürecinden mezuniyete kadar geçen sürede; ders kayitlari, sinavlar, not çizelgesi, derslere devam durumu, ögrenci kimligi, transkript, diploma belgeleri ve disiplin kayitlarina dair bilgiler verdi.

Uzaktan Egitim ve Arastirma Merkezi personellerinden Ögr. Gör. Dr. Ferhat Han, teknolojinin sagladigi egitimde firsat esitliginden bahsederek Üniversitenin uzaktan egitim sisteminin faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi personellerinden Kütüphaneciler Neslihan Mert ve Sezer Ördek, basili ve elektronik kaynaklarin yani sira Üniversite Kütüphanesi’nin çalisma ve okuma salonlarinin nasil kullanilmasi gerektigi ile ilgili mevzuat hakkinda sunum yapti.

Dis Iliskiler Müdürü Ögr. Gör. Dr. Müslüm Eflatun ise Üniversitenin ulusal ve uluslararasi is birligi içerisinde oldugu çesitli üniversitelerden bahsederek ögrencilerimizin imkanlar dahilinde bu üniversitelerle yapilan Erasmus+, Farabi ve Mevlana degisim programlari vesilesiyle ögrenim görebileceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile