Üniversite Ögrencileri Bu Okulda Deneyim Kazanacak

Üniversite Ögrencileri Bu Okulda Deneyim Kazanacak

Sakarya Üniversitesi ve Özel Serdivan Altinküre Okullari arasinda, egitim fakültesi ögrencilerinin okullarda ögretmenlik deneyimi kazanmalari amaciyla tasarlanan ’Ögretmenlige Ilk Adim’ projesinin protokolü imzalandi.

SAÜ Egitim Fakültesi ögrencilerinin okullarda ögretmenlik deneyimi kazanmalari amaciyla ‘Ögretmenlige Ilk Adim Projesi’ hayata geçirildi. SAÜ ve Özel Serdivan Altinküre Okullari’nin isbirligiyle tasarlanan projenin protokolü, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan ile Özel Serdivan Altinküre Okullari Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Sakarya arasinda imzalandi. Projeye katilacak ögrencilere ise SAÜ Egitim Fakültesi’nde, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rüstü Yesil ve Özel Serdivan Altinküre Okullari Genel Müdür Yardimcisi Ugur Tombul tarafindan bilgilendirme toplantisi verildi.

Toplantida, SAÜ Egitim Fakültesi ögrencilerinin, henüz meslege baslamadan önce gerçek egitim ortamlarinda ögretmenlik meslegini çok yönlü olarak tanima firsatini yakalayacaklari ve özel sektörde çalismak gibi ikinci bir alternatifi yerinde, tüm gerçekleriyle tanimalarinin saglanabilecegi vurgulandi. Ayrica toplantida projenin, Sakarya Üniversitesi’nin öne çikarmaya çalistigi ögrenci Ar-Ge uyumu ve üniversite-sektör isbirligi kanallarinin açilmasina katki saglamasinin beklendigi ifade edildi.

"Amacimiz, ögrencilerin ögretmenlik meslegine daha iyi hazirlanmalarini saglamak"

Altinküre Okullari Okul Müdürü ve Proje Sorumlusu Serkan Sahin, proje ile ilgili yaptigi açiklamada, "Proje kapsaminda SAÜ Egitim Fakültesi ögrencileri, 14 Aralik Sali günü okuldaki çalismalarina basladi.

Amacimiz, Sakarya Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde ögrenim gören ögrencilerin ögretmenlik meslegine daha iyi hazirlanmalarini saglamak. Ögrencilerin, ögrenimleri süresince kazandiklari genel kültür, özel alan egitimi ve ögretmenlik meslegiyle ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranislarini gerçek bir egitim ögretim ortami içinde kullanabilme yeterliligini kazanmalarini saglamak istiyoruz. Ayni zamanda, uygulama çalismalarina destek olacak uygun imkan ile ortam hazirlayarak, ögretmen adaylarinin tüm branslarda tecrübeli ögretmenlerden birebir danismanlik hizmeti alabilmesini saglamaktayiz. Okulun anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki ögrencilerimize rehberlik edebilecek ögretmen adaylariyla çalisma firsati bulan SAÜ Egitim Fakültesi ögrencileri, programi basariyla tamamladiklarinda üniversite mezuniyeti sonrasi ihtiyaç dahilinde Özel Serdivan Altinküre Okullarinda ögretmen olarak istihdam edilebilme avantaji elde edeceklerdir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile