Üniversite Ögrencileri Girisimcilige Ilk Adimlarini MEVKA Ve Teknokent Rehberliginde Atiyor

Üniversite Ögrencileri Girisimcilige Ilk Adimlarini MEVKA Ve Teknokent Rehberliginde Atiyor

Mevlana Kalkinma Ajansi ile Konya Teknokent arasinda TeknoGirisim Dersi alan ögrencilere teknik danismanlik, is plani gelistirme ve mentörlük hizmeti verilmesine yönelik sözlesme imzalandi.

Kurum olarak imzaladiklari sözlesmenin ardindan degerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Ihsan Bostanci “Ajans olarak, sorumluluk alanimizda yer alan Konya ve Karaman illerimizde faaliyet yürüten paydaslarimiza yönelik olarak uyguladigimiz mali ve teknik destek programlari ile bölgemizin her açidan gelisimine katki sunmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bunun yani sira, bölgemizde girisimcilik altyapisinin gelistirilmesi, girisimlerin ticarilestirilmesine katki saglanmasi ve ekosistemi olusturan yapilarin esgüdüm halinde çalismasinin saglanmasi amaciyla da ajansimiz tarafindan pek çok çalisma yürütülmektedir. Yürütülen bu çalismalar çerçevesinde bölgemizdeki girisimci adaylarinin is fikirlerini hayata geçirebilecekleri mekânlarin olusturulmasi amaciyla Innopark Konya Teknoloji Gelistirme Bölgesi ve Karaman Is Gelistirme Merkezi Ajansimizin güdümlü proje destekleri ile hayata geçirilmis, yine bölgemizde girisimcilik alaninda faaliyet gösteren kurumlarin kendi aralarindaki isbirliginin güçlendirilmesi adina Konya ve Karaman Il Girisimcilik Komiteleri kurularak pek çok demoday, seminer, webinar ve çalistay gibi etkinlikler gerçeklestirilmistir. Son olarak da 2021 yilinda Teknoloji ve Imalat tabanli girisimciligin gelistirilmesi amaciyla Konya ve Karaman illerimizde yer alan 6 üniversitemiz ile ajans olarak imzaladigimiz protokolle baslayan TeknoGirisim Dersi Programi kapsaminda; özel olarak hazirlanan müfredat dogrultusunda, bugüne kadar 800’den fazla ögrenciye 14 hafta boyunca seçmeli TeknoGirisim dersleri verilmis ve bu dersi alan ögrencilerden proje fikirleri basarili olanlara ücretsiz mentörlük hizmetleri saglanmis ve bu ögrencilerimiz yatirimcilar ile bir araya getirilmistir. Bugün imzaladigimiz sözlesme çerçevesinde de 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili’nda TeknoGirisim derslerini alan 297 ögrenci arasindan jüri degerlendirmeleri neticesinde proje fikri basarili bulunan girisimci adaylarina Konya Teknokent tarafindan teknik danismanlik, is plani gelistirme, is fikri proje dosyasi hazirlama ve sunum-sunus teknikleri konusunda mentörlük hizmetlerinin saglanmasi hedeflenmektedir. Yürütülecek olan bu çalismada nihai hedef ise, girisimci adaylarimizin henüz üniversite egitimlerini alirken girisimcilik konusunda bilinçlendirilmesi ve ögrencilerin is fikirlerini ticarilestirmeleri noktasinda onlara rehberlik edilmesidir. Genç girisimcilerimize verilecek bu hizmetlerin yeni basari hikâyelerinin çikmasina vesile olacagina olan inancimizla ajans olarak, bölgemizdeki tüm paydaslarimiza oldugu gibi girisimci adaylarimiza da destegimizin artarak devam edecegini özellikle ifade ederek, yürütülecek çalismalarin girisimcilerimiz ve bölgemiz adina hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ise, “Konya Teknokent olarak, genç girisimcilerin teknoloji odakli is fikirlerini gelistirmeleri ve ticarilestirmeleri için çaba harciyoruz. Mevlana Kalkinma Ajansimizin sundugu bu degerli firsatlarla, ögrencilerimizin potansiyellerini kesfetmelerine ve is dünyasina adim atmalarina yardimci olmayi amaçliyoruz. Teknokent olarak, teknik danismanlik, is plani gelistirme ve sunum becerileri gibi konularda genç girisimcilere rehberlik etmekten gurur duyuyoruz. Bu is birligiyle, bölgedeki yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ve bölgesel kalkinmaya katki saglanmasi hedefimize bir adim daha yaklasacagimiza inaniyoruz. Genç girisimcilerin basarilarina tanik olmak ve onlarin yaninda olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynagidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile